Odlične igre hrvatskog reprezentativca Darija Šarića u prosincu nisu ostale nezapažene. Njegov klub Philadelphia 76ers proglasio ga je najboljim igračem proteklog mjeseca.
 
Šarić je u prosincu prosječno zabijao 17,3 koševa, te imao 7,9 skokova i 3,9 asistencije uz šut za tricu od 38,8 posto.
 
Navijači i suigrači ga obožavaju, trener ga hvali, a sam Dario tvrdi kako 'ne zna zašto igra tako dobro'.
 
- Momčad ga obožava! Uz taj njegov loš engleski i veliko srce ide i velika simpatija svih nas prema Dariju, ali i poštovanje - poručio je trener Brett Brown nakon Darijevih 'plus 20' u zadnje tri utakmice.
 
- Ne znam zašto posljednje vrijeme igram dobro, jako teško mi je to reći - rekao je nakon Dario nakon rušenja San Antonio Spursa.
 
- Uvijek govorim da se u životu nekad otvori, a ponekad ne. Puno sam radio tijekom svoje prve sezone, isto i u ovoj. Sve što trebam je ostati fokusiran, vjerovati u sebe i ono što radim na terenu.
 
A Šarić radi puno dobrih stvari, ne samo na terenu.
 
- Valjalo bi otkriti zbog čega je u ovako dobroj formi, to spremiti u bocu, prodati te se obogatiti - kaže trener Brown, a riječi hvale ima i suigrač Ben Simmons.
 
- Sjajan je igrač, zna igrati na pravi način. Pogađa šutove, ali još veća je kvaliteta da zna kad treba šutnuti. Od početka sezone igra dobro, a u posljednje vrijeme fantastično - rekao je Australac, koji je protiv San Antonija odigrao još jednu u nizu utakmica s kojima “cementira” kandidaturu za rookieja godine.
 
 
 IZVOR Sportske novosti FOTO Screenshot Philadelphia