Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu. Jedan je od osnivača i kreatora 'Feral Tribunea', a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku.
 
Od ljeta 2009. u riječkom 'Novom listu' pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom 'Trafika'. Objavio je 'Greatest Shits - Antologiju suvremene hrvatske gluposti' u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pjesmaricu 'Haiku haiku jebem ti maiku' 2003., knjigu lirike 'Ljubavnici iz Verone' 2007., čitanke 'Sun Tzu na prozorčiću' 2009., 'Bezgaća povijesne  zbiljnosti' 2010. godine i 'Gusle u magli' 2013. godine.
 
Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pjesničkom kabareu 'Melodije Bljeska i Oluje'.
 
Nagradu 'Judita' Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.
 
Reakcije: Hvala mu na smijehu slobode
 
Na vijest o smrti Predraga Lucića odmah su se nanizale reakcije javnih osoba. Među njima je i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković.
 
'Smrt bilo kojeg čovjeka je tragedija koliko god neminovna bila. Kada umre netko tko je javna osoba i tko je godinama prisutan u javnosti kroz svoj rad to pogodi i mnoge ljude koji tog čovjeka nisu osobno poznavali. Kad umre odličan novinar to je uvijek i nenadoknadiv gubitak za novinarsku zajednicu, ali i za cijelo društvo', napisao je Leković na Facebooku.
 
'Predrag se borio sa teškom bolešću koja mu na žalost već dugo nije dozvolila pisati. Meni je nedostajao od prvog broja Novog lista u kojem nije objavljena njegova kolumna i znam da taj osjećaj dijelim sa mnogima. Predrag Lucić ostat će u sjećanju najvećeg broja ljudi najviše po onome što je napravio u Feralu i za Feral, ali mi stariji sjećat ćemo ga se i po mnogo čemu drugome. Na primjer po sjajnim reportažama koje je zajedno sa Borisom Dežulovićem objavljivao u predratnoj Slobodnoj Dalmaciji. Predrag Lucić bio je čitav život novinar i radio je onako kako bi novinari jedino trebali i smjeli – nepokolebljivo i nepotkupljivo, u korist istine i pravednosti', zaključio je Leković.
 
IZVOR tportal.hr www.tportal.hr FOTO Nikola Vilić/Cropix