Nitko se tome nije nadao, osim možda Srbije, ali Hrvatska si je porazom od Švedske jako zakomplicirala nastavak Europskog prvenstva koje smo tako dobro otvorili s dvije pobjede u Spaladium Areni.
 
Nažalost, Šveđani su u utorak navečer uspjeli u jednoj velikoj utakmici pobijediti Hrvatsku 35:31 i otići u drugi krug sa četiri boda koja im možda i uz samo jednu pobjedu osiguraju polufinale.
 
Hrvatska u drugi krug iz Skupine A prenosi dva boda, a Srbija je na kraju prošla dalje bez bodova, dok Islanđani idu kući već u prvom krugu.
 
Hrvatska će tako umjesto u subotu s Francuskom (prenijeli četiri boda), prvu utakmicu igrati već u četvrtak protiv Bjelorusije (bez bodova), potom nas u subotu čekaju Norvežani (dva boda), a u sljedeću srijedu Francuzi.
 
Da smo prenijeli četiri boda, za polufinale bi možda bila dovoljna i jedna jedina pobjeda.
 
No, kako sada stvari stoje, Kauboji će za polufinale trebati najmanje dvije, a možda i sve tri pobjede, a to će protiv dva finalista prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Francuske i Norveške, biti jako teško.
 
Upravo su Norvežani izbacili Hrvatsku u polufinalu SP-a, a Francuska, koja naše čeka u sljedeću srijedu, dakle u posljednjoj utakmici, mogla bi na kraju biti utakmica odluke za toliko željeno polufinale. Bit će teško... 
 
Slovenci nakon vijećanja u Zagrebu prelomili: Ostajemo na EURU!
 
 Slovenskom rukometnom savezu u srijedu je odbijena i druga opširnija žalba zbog 'kršenja pravila'   na utakmici s Njemačkom, ali Slovenci na kraju ipak nisu odlučili napustiti EURO, što bi bio povijesni   presedan.
 
 Završio je sastanak predsjedništva RZS-a zakazan za 15 sati u zagrebačkom hotelu Westin, nakon   kojega su Slovenci objavili kako ipak ostaju na EURU. Dogodilo se to samo nekoliko sati uoči   utakmice trećeg kola skupine C sa Crnom Gorom (20.30), koja odlučuje koja će od dvije   reprezentacije  proći u drugi krug (Sloveniji je dovoljan i bod).
 
 Uoči same presice, konačnu odluku je otkrio slovenski rukometaš Miha Žvižej putem Twittera.
 - Osjećam olakšanje i drago mi je što Slovenija ostaje na prvenstvu. Tužno je da se u ovakve   najuzbudljivije rukometne dane moramo baviti ovakvim stvarima. Ovo se je uvijek događalo, i ja se   bojim da za taj problem nikad neće biti pravog rješenja - prokomentirao je Žvižej rukometne probleme   sa sucima.
 
Prevladali su tako na kraju ipak sportski razlozi, ali i neizrečena prijetnja brutalnom kaznom koja bi susjede udaljila s najvećih rukometnih natjecanja možda i na duži niz godina.
 
Predsjednik Saveza Franjo Bobinac ovako je objasnio odluku:
- Predsjedništvo je na sjednici razmatralo mogućnost da naša reprezentacija napusti Europsko prvenstvo, ali smo jednoglasno zaključili kako ćemo nastaviti natjecanje. Za nas je sporno suđenje na dvije utakmice - u prvoj se radilo o sudačkom kriteriju, a u drugoj je nanesena očita teška šteta našoj reprezentaciji. Obje naše žalbe su odbačene, i to nije nikakvo iznenađenje, ali naravno da smo nakon svega razočarani. Zbog dobrobiti sporta i sportaša, odlučili smo se nastaviti natjecati, ali nećemo stati sa žalbama, prvo EHF-ovom arbitražnom sudu..
 
Dramatična slovenska priča na Europskom prvenstvu na kraju je dobro završila. Momčad Veselina Vujovića u 3. kolu skupine C pobijedila je Crnu Goru 28:19 i plasirala se u drugi krug. 
 
 IZVOR Sportske novosti