Hrvatska je u Areni Zagreb, puno teže od očekivanog, svladala reprezentaciju Bjelorusije. Rezultat je bio 25:23, a odlučujuće pogotke zabio je Luka Cindrić.
 
U dramatičnoj završnici prve utakmice u drugoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu hrvatski su rukometaši u zagrebačkoj Areni pobijedili Bjelorusijusa 25-23 (15-12) i ostali u igri za osvajanje jedno od prva dva mjesta koja vode u polufinale.
 
Još jednom je u igri hrvatske reprezentacije bilo previše oscilacija, previše praznog hoda i napadačke neinventivnosti, a i vratari su opet bili prilično neučinkoviti. Stevanović i Pešić su zajedno sakupili osam obrana, dok je na suprotnoj strani Saladcenka obranio 12 udaraca iz igre i 'skinuo' sedmerce Čupiću i Horvatu. Srećom, Bjelorusi su šeprtljavo odigrali završne dvije minute u kojima nisu uspjeli nijednom zapucati na gol.
 
Zahvaljujući indivdualnoj kvaliteti Luke Cindrića i dobro odigranoj obrani u posljednje dvije minute, Hrvatska je iščupala pobjedu pred oko 10.000 navijača u zagrebačkoj Areni. Od utakmice će biti upamćena samo pobjeda i dojam da će uz ovakvu igru Hrvatska i nakon ovog prvenstva ostati u čekaonici za jedino rukometno zlato koje joj nedostaje s velikih natjecanja.
 
Nakon nepotpunog prvog kola Hrvatska se sa četiri boda izjednačila sa Švedskom, Norveškom i Francuskom, dok su Bjelorusija i Srbija bez bodova. U subotu će Hrvatska igrati protiv Norveške (20.30 sati), a Švedska protiv Francuske (18.15 sati).
 
  Izvor HINA  Foto CROPIX/ Ronald Goršić