Nakon službene press konferencije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar je u ekskluzivnom razgovoru za RTL Danas još jednom komentirao aktualne teme.
 
Na presici je najavio odlazak s klupe hrvatske reprezentacije, možda i iz rukometa, pa je logično pitanje bilo ono o nasljedniku. Tko bi to trebao biti?
 
- Ne znam tko bi trebao biti novi izbornik, ali mora postojati jedna vizija, jedna ideja. Tri su godine do Olimpijskih igara - započeo je Červar.
 
Uslijedio je povratak na utakmicu s Francuskom (poraz Hrvatske 30:27). Je li postojao plan B?
- Trebalo je samo raditi ono što smo radili na treningu. Nije trebalo ništa promijeniti. Mi smo htjeli srcem, a ne glavom.
 
Psihološka priprema?
- Volio bih vidjeti kako bi drugi igrali bez najboljeg igrača. Lako je sada reći psihološka priprema je trebala biti bolja".
 
Jel u Hrvatskoj nedostaje trenera koji rade s mladima?
- Moramo raditi na reafirmaciji trenera. Nemamo trenera pedagoga, trenera učitelja. Trebamo jako dobro znati što napraviti, koji su igrači u koje treba investirati"
 
Kako zadržati mladog igrača?
- Treba voditi brigu da u Osijeku, Bjelovaru bude rukometa. Mi hoćemo nešto, a izgubili smo rukomet. Moraju se u Zagrebu stvoriti dobri uvjeti da tamo budu najboli domaći, ne strani igrači. Nexe je isto jedna ekipa koja ima dobre uvjete. Igračima mora biti zagarantirana i plaća i uvjeti. Ne smije se dogoditi da dođe menadžer i ponudi tisuću, dvije eura više i da oni odu, a nisu još rukometno pismeni.
 
Je li utakmica protiv Češke vaš oproštaj od rukometa?
- Nakon toga ću se odmoriti od svega. Ponosan sam na to što sam radio. Moram istaknuti izvanrednu publiku u Zagrebu koja nas je bodrila. Nisam čuo nijednu lošu riječ.
 
DVIJE PROMJENE ZA ČEŠKU Iz momčadi za završnu utakmicu Europskog prvenstva ispali Vori i Gojun
 
Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar izvršio je pravo na petu i šestu zamjenu igrača na Europskom prvenstvu. Tako će u utakmici za peto mjesto protiv Češke umjesto Igora Vorija igrati Tin Kontrec, dok će na poziciji Jakova  Gojuna zaigrati Halil Jaganjac. 
 
Utakmica između Hrvatske i Češke na rasporedu je u petak u 15.30 sati.
 
 IZVOR Sportske novosti FOTO/Cropix