Sportska dvorana Hrvatske škole u Budimpešti, HOŠIG, od sada novi ime po Draženu Petroviću. Spomen ploču na školi povodom 25. obljetnice smrti košarkaškog velikana otkrili su Draženova majka Biserka i brat Aleksandar Petrović.
 
Draženovi majka i brat prisjetili su se nekih događaja iz Draženovog života i karijere u razgovoru sa novinarkom Medijskog centra Croatica, Kristinom Goher. Za zabavni program zadužena je bila Plesna skupina tamburica, a prigodne govore su održali ravnateljica HOŠIG-a Ana Gojtan, veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr. Mladen Andrlić i član Predsjedništva Mađarskog košarkaškog saveza Károly Németh.
 
- U nas je postalo tradicijom imenovanje učionica i kabineta po hrvatskim velikanima. Tako je naš kabinet hrvatskoga jezika i književnosti nazvan po ocu hrvatske književnosti Marku Maruliću, kabinet fizike po znanstveniku Ruđeru Boškoviću, a kabinet narodnoga plesa po vrsnom koreografu Antunu Kričkoviću – ističu iz HOŠIG-a koji u Budimpešti okuplja osnovnu školu, gimnaziju, vrtić i đački dom.