Nakon što je uspio i Sloveniji donijeti olimpijsku medalju Jakov Fak priznaje da ju je očekivao uoči natjecanja u Pjongčangu, dok je za njega ona iz Vancouvera koju je osvojio za Hrvatsku bila veliko iznenađenje... – piše Ivan Janković, novinar tportala.
 
Naš 30-godišnji biatlonac rodom iz Mrkoplja opet se dokopao olimpijske medalje, ali ovaj put pod slovenskom zastavom nakon što je prije osam godina odlučio promijeniti reprezentaciju za koju nastupa.
 
Jakov Fak je u Pjongčangu odradio savršenu utrku na 20 kilometara i bez promašenog hica osvojio drugo mjesto iza Johannesa Thingnesa Boea te tako bronci koju je u Vancouveru 2010. donio Hrvatskoj dodao i slovensko srebro.
 
U intervjuu za HRT Fak je objasnio koja je najveća razlika između ove dvije medalje.
 
- Što se tiče medalje u Vancouveru bio sam dosta mlađi. Bile su mi to prve olimpijske igre, nosio sam hrvatsku zastavu na otvaranju i odmah u prvoj utrci medalja. Bilo je to ispunjenje mojih dječačkih snova - izjavio je Jakov pa samouvjereno naglasio:
 
- Ovdje je to drugačije. Kad sam dolazio u Pjongčang bio sam gotovo 90 posto siguran da želim osvojiti medalju i da imam sve preduvjete da je osvojim.
 
Fak će imati još jednu šansu osvojiti medalju, u masovnom startu koji je na rasporedu za vikend. U olimpijskoj kolekciji nedostaje mu još samo zlato, no ima dvije titule sa SP-a, 2012. u Ruhpoldingu i 2015. u Kontiolahtiju...
 
PRENOSIMO tportal www.tportal.hr PIŠE Ivan Janković FOTO Profimedia/N.N.