Na sastanku članova Misije HOO-a i vođa ekipa po sportovima, čiji predstavnici još borave u Olimpijskom selu u Pjongčangu, izabran je nositelj hrvatske zastave na svečanosti zatvaranja Zimskih olimpijskih igara. Bit će to pilot dviju bob posada Dražen Silić.
 
Vođe ekipa predložili su sljedeća tri kandidata:
1) Daria Obratov (sanjkanje)
2) Krešimir Crnković (skijaško trčanje)
3) Dražen Silić (bob)
 
OBRAZLOŽENJE ODLUKE
 
Budući da je rezultat temeljni kriterij odabira, Krešimir Crnković je ostvarenim 47. mjestom u utrci na 15 km nominalno iza Darije Obratov, koja je ostvarila 27. mjesto u singlu  sanjkašica i Dražena Silića koji je nastup u bobu dvosjedu završio na 29. mjestu. S  obzirom na vlo slične plasmane Obratov i Silića, te otvorene mogućnosti  Silića da u trenutku donošenja odluke izbori još bolji plasman u sutrašnjim završnim utrkama boba četverosjeda, zajednička odluka je da će stjegonoša biti Dražen Silić.
 
Njemu u prilog ide i činjenica da je s posadom boba jedini od predloženih kandidata kroz kvalifikacije izborio izravan plasman na ZOI, te je kasnije i nastupio na Igrama u dvjema zasebnim disciplinama - bobu dvosjedu i bobu četverosjedu. 
 
KRATKI ŽIVOTOPIS O STJEGONOŠI
 
Dražen Silić je rođen 25. svibnja 1985. godine u Puli. Po zanimanju je kineziolog. Posljednjih godina radio je kroz projekte Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) u osnovnim školama u Trstu i Udinama. Osim hrvatskog i talijanskog jezika, odlično govori engleski, a služi se i njemačkim jezikom. Maestro Drago, kako ga zovu njegovi učenici, zbog svojih je nastupa u bobu postao glavni junak nekoliko školskih video-uradaka. Dok je u zimskim danima zaokupljen bobom, ljeta posvećuje jedrenju i provodi ih na moru kao skiper. U Pjongčangu 2018. debitirao je na Zimskim olimpijskim igrama.
      
 HOO/Vinko Knežević