Marko Cvijanović iz riječkog Novog lista novinar je godine u izboru HZSN-a, dok je nagrada za životno djelo na tradicionalnoj svečanosti u zagrebačkome Novinarskome domu posthumno pripala doajenu sportskog novinarstva Tomislavu Židaku, koji je preminuo u travnju prošle godine.
 
Cvijanović je jedan od najmlađih dobitnika nagrade Novinar godine, a zaslužio ju je serijom komentara o nastupima hrvatske nogometne reprezentacije i optimističnom pričom o transplantacijama Ivana Klasnića. Nagradu je Cvijanoviću uručio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša. 
 
HZSN je posthumno dodijelio nagradu za   životno djelo Tomislavu Židaku,   legendarnom reporteru i komentatoru   Sportskih novosti i Jutarnjeg lista koji je   preminuo 13. travnja 2017. godine. Židak   je bio dvostruki dobitnik nagrade Novinar   godine, a HZSN je nedugo nakon njegove   smrti pokrenuo inicijativu da jedna od   zagrebačkih ulica pokraj stadiona   Maksimir  dobije njegovo ime. Nagradu je   primila Židakova supruga Snježana, a   predao ju je glavni tajnik Hrvatskog   olimpijskog odbora Josip Čop. 
 
Nagradu za životno djelo dobila je i Ankica Jagodar, koja je cijeli novinarski vijek odradila u Sportskim novostima kao novinarka, reporterka i urednica regionalnih izdanja. U Sportskim novostima bila je jedna od onih novinarki i urednica koja je odgajala generacije mladih, davala im priliku za dokazivanjem i učenjem.
 
Priznanje HZSN za fotografiju dobio je  fotoreporter Pixsella Goran Stanzl koji je manirom vrhunskog profesionalca pratio Svjetsko rukometno prvenstvo  u  Francuskoj, Hanžekovićev memorijal, utakmice HNL-a i završetak kvalifikacijskog ciklusa nogometne reprezentacije, koju je "začinio" antologijskom  fotografijom  slavlja Luke Modrića nakon pobjede nad Grčkom.
 
 Priznanje za lokalno novinarstvo otišlo je u ruke Darka Pribanića, sportskog novinara iz Ogulina,   dopisnika Sportskih novosti te urednika sportske emisije na Radio Ogulinu.
 
 Priznanje za intervju  primio je Hrvoje Tironi zato što u obilju zavidnog materijala koji isporučuje   portalu Goal.hr posebno mjesto zauzimaju intervjui s galerijom aktera koji nikad nisu bili na samome   vrhu, ili njemu tek teže. Biografije koje potiču zaključak „Nije sve u slavi i lovi“ odnosno „I ja sam   spreman za te sfere“. Osmišljene pozorno, pretočene čitko i pitko.
 
 Priznanje za TV reportažu dobio je HTV-ov novinar Edin Mahmuljin za seriju reportaža s biciklističke   utrke Tour of Croatia, dok je novinar portala Goal.hr Hrvoje Tironi nagrađen za intervjue s s galerijom   aktera koji nikad nisu bili na samome nogometnome vrhu ili njemu tek teže.
 
 Posebno priznanje za suradnju s medijima dobio je svjetski gimnastički prvak Tin Srbić koji se   pokazao kao elokventan, odličan sugovornik, uvijek zanimljiv, uvijek drukčiji i svaki put spreman   medijima ponuditi neku novu zanimljivu priču. Priznanje za najbolju press službu otišlo   je Rukometnom klubu PPD Zagreb na čelu s glasnogovornikom Goranom Roknićem.
 
Na samom početku svečanog dijela   Sabora potpisani su novi sponzorski   ugovori - sa tvrtkom Mercury iz Karlovca  www.mercury.hr koja je ekskluzivni zastupnik za više brend marki između ostalih i sa Fred Perry Engleska, TBS, Francuska i Select Danska. Ugovor su potpisali direktor Mercuryja Nikola Sumina i predsjednik HZSN Jura Ozmec. Predsjednik HZSN-a i direktor tvrtke Vivatip  www.vivatip.hr Tomislav Vancaš potpisali su sponzorski ugovor sa tvrtkom iz Sesveta. Na kraju je ugovor potpsan i sa Special Olympics International (Specijalna Olimpijada Hrvatske) a potpisali su ga predsjednik Udruge Zdenko Mlakar i predsjewdnik HZSN-a Jura Ozmec.
 
Prije svečane dodjele nagrada i priznanja održan je i radni Sabor HZSN-a na kojem je predsjednik Jura Ozmec kazao kako udruga ima 176 članova, od kojih je pedesetak učlanjeno i u Međunarodnu udrugu sportskih novinara (AIPS). 
 
Ozmec je izrazio zadovoljstvo radom sekcija HZSN-a, u rujnu prošle godine je osnovana i riječka sekcija, zadarska sekcija je pokrenula i vlastiti portal, a vrlo aktivne su bile i karlovačka, splitska i međimurska sekcija. Malonogometna reprezentacija HZSN-a odigrala je niz humanitarnih utakmica, a prošle godine su na vrlo jakom europskom turniru u Staroj Pazovi osvojili drugo mjesto. 
 
HZSN je tijekom prošlog razdoblja bio aktivan i uspješan na međunarodnom planu - Ozmec je izabran za rizničara AIPS-a, a ujedno je i vršitelj dužnosti glavnog tajnika krovne svjetske asocijacije sportskih novinara, dok dopredsjednik HZSN-a Nikola Lipovac obnaša dužnost predsjednika Udruge sportskih novinara Jugoistočne Europe (SEESJA).  
 
Ozmec je objavio i vijest koja je pristigla neposredno prije početka Sabora da je Međunarodni olimpiski odbor (MOO) objavio popis od 30 mladih novinara iz svijeta za listopadske Olimpijske igre mladih (OIM) u Buenos Airesu (Argentina). Među njima je i naš predstavnik Filip Ožbolt iz Rijeke. Podsjetimo, krajem listopada prošle godine Filipa Ožbolta i Koprivničanku Simonu Margetić povjerenstvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) izabralo je za naše predstavnike na europskoj razini MOO-ova izbora. U nacionalnom izboru konkurencija je bila iznimno brojna i kvalitetna, interes za natječaj pokazalo je 30 mladih novinara iz cijele Hrvatske.
 
 
Izvor HINA/ Robertino Šalinović 
 

https://sportske.jutarnji.hr/sportmix/izbor-hrvatskog-zbora-sportskih-novinara-marko-cvijanovic-novinar-godine-tomislavu-zidaku-posthumno-nagrada-za-zivotno-djelo/7096617/

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/priznanje-legendi-doajenu-sportskog-novinarstva-tomislavu-zidaku-posthumno-dodijeljena-nagrada-za-zivotno-djelo/7096566/

http://www.novilist.hr/Sport/Novinar-Novog-lista-Marko-Cvijanovic-izabran-za-sportskog-novinara-godine

https://www.vecernji.hr/sport/cvijanovic-novinar-godine-zidaku-posthumno-nagrada-za-zivotno-djelo-1230517

https://www.pixsell.hr/agencija/pxl-standard-news/pixsellov-fotoreporter-goran-stanzl-dobitnik-je-nagrade-za-najbolju-sportsku-fotografiju-2017-galerija-919140/

http://www.radio-ogulin.hr/home/arhiva/item/1419-darku-pribanicu-uruceno-priznanje-hrvatskog-zbora-sportskih-novinara.html

https://www.tportal.hr/sport/clanak/hzns-a-posthumno-nagradio-doajena-novinarstva-tomislava-zidaka-20180305

https://www.hina.hr/vijest/9741377

http://prvahnl.hr/news/17633/zidaku-za-zivotno-djelo-cvijanovicu-za-2017-godinu/

http://www.hoo.hr/hr/olimpizam/olimpijske-vijesti/5155-hzsn-zidaku-posthumno-nagrada-za-zivotno-djelo-novinar-godine-marko-cvijanovic