Boksački profesionalac i brončani olimpijac iz Rija 2016., Filip Hrgović, ostaje dosljedan i svojim olimpijskim ambicijama.
 
FILIP HRGOVIĆ Želim osvojiti olimpijsko zlato u Tokiju 2020. 
 
Na sastanku predstavnika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kojem je nazočio i naš najbolji boksač, dogovoren je nastavak suradnje na Projektu OI Tokio 2020. godine. Hrgović je pojasnio zašto želi ostati hrvatski olimpijac i u aktualnom ljetnom ciklusu:
 
- Moj veliki neostvareni san još živi u meni - želim osvojiti olimpijsko zlato. To je ambicija koja me drži od malih nogu. Na posljednjim Igrama nisam uspio u tome i vrhunska je stvar što sada i profesionalci mogu u borbu za olimpijske medalje… 
 
Na pitanje - hoće li moći uskladiti „dvije karijere“, Filip nije imao dvojbi: 
 
- Vjerujem da ću s tom ambicijom moći uskladiti svoju profesionalnu karijeru. Nikad se ne zna što budućnost donosi, boks je rizičan sport, svjestan sam da moja karijera može završiti sutra i zato me još drži ova olimpijska ambicija. Budem li zdrav, nema razloga da ne nastupim u Tokiju. Veselim se novom pokušaju ostvarenja svoga sna i vjerujem da ću ga iz drugog pokušaja i ostvariti…
 
Osim glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa i ravnatelja Odjela za unaprjeđenje razvojnih programa Nevena Šavore, sastanku u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora nazočili su HBS-ovi dužnosnici: dopredsjednik Mladen Mikolčević, glavni tajnik Marko Marović i direktor reprezentacija Željko Mavrović. 
 
DARIA OBRATOV Na ZOI u Pekingu 2022. u sanjkaškom paru sa sestrom
 
 Sanjkaška olimpijka Daria Obratov boravila je u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), gdje je s   predsjednikom Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Josipom Čopom razgovarala o debitantskom   nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu (9. - 25. veljače) te o planovima za novi   olimpijski ciklus. 
 
 Predsjednika Zlatka Matešu posebno je interesiralo kako se Dariji može pomoći u kupnji ili   izradi sanjki koje bi bile što konkurentnije vodećim sanjkaškim nacijama u svijetu, a Daria je   iznova pojasnila složenost njihove nabave:
 
 - Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi,   kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi,   također u suradnji sa svojom svemirskom agencijom…
 
U razgovoru su se dotaknuli i spominjane možebitne suradnje s automobilskim poduzetnikom Matom Rimcem:
 
-  Možemo kontaktirati gospodina Rimca o mogućnostima njegove tvrtke, ali, budući da se radi o posebnim materijalima za izradu sanjki, konzultirat ćemo i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković - ustvrdio je Mateša, istaknuvši želju da taj proizvod bude „plod znanja i umijeća hrvatskog čovjeka“.
 
Prva hrvatska sanjkaška olimpijka najavila je kako se za nastup na ZOI-ju u Pekingu 2022. godine planira boriti u paru (tzv. dvojci), skupa sa 20-godišnjom sestrom Daniom, također sanjkašicom, koju je šest mjesta dijelilo od vize za Pjongčang u „singlu“. 
 
Predsjednik i glavni tajnik HOO-a obećali su Dariji potporu olimpijske udruge u nastavku sanjkaške karijere. 
 
 HOO/Vinko Knežević FOTO/arhiva HOO