Športsko društvo Specijalni športovi Luč, pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske, organiziralo je u Bowling Clubu u Zagrebu prvenstvo Hrvatske u bowlingu za 2018. godinu, za osobe s intelektualnim teškoćama.
 
Sudjelovalo je 149 natjecatelja od kojih su bile 54 natjecateljice i 95 natjecatelja iz 30 ekipa iz 14 hrvatskih gradova: Vukovara, Daruvara, Koprivnice, Križevaca, Čakovca, Zaprešića, Velike Gorice, Samobora, Karlovca, Pule, Dubrovnika, te Zagreba, Splita i Varaždina odakle su ekipe bile najbrojnije.
 
Prema pravilima Specijalne olimpijade proglašeno je 25 prvakinja i prvaka Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama kategorizirane po spolu, starosti i sposobnosti. 
 
- Naše sportašice i sportaša pokazali su svu raskoš svog talenta i još jednom potvrdili svoje mogućnosti. Podjela zasluženih medalja očekivano je bila najveseliji dio natjecanja zahvaljujući i našem sportašu Tomislavu Trupkoviću koji je osim himne izveo i nekoliko poznatih pjesama, uz dakako svesrdnu pomoć svih prisutnih – kaže Franjo Horvat, direktor Specijalne olimpijade Hrvatske. 
 
IZVOR Specijalna olimpijada Hrvatske