O svemu će Zvonimir Boban i društvo raspravljati na sastanku koji bi se trebao održati u listopadu – piše Hrvoje Delač, novinar VL.
 
Otkako je Gianni Infantino preuzeo mjesto predsjednika i okružio se bivšim nogometnim velikanima, krovna nogometna organizacija (Fifa) krenula je u brojne reforme koje bi trebale poboljšati nogomet.
 
U posljednje vrijeme svjedoci smo brojnih promjena u svijetu najvažnije sporedne stvari na svijetu, a ova nova bi ga mogla dobro prodrmati. Naime, Izvršni odbor Fife u listopadu će na sastanku s FIFPro-om (udrugom profesionalnih nogometaša), Europskim udruženjem klubova te brojnim bivšim nogometnim zvijezdama, među kojima je i naš Zvonimir Boban, donositi odluku o posudbama igrača.
 
Prvotna ideja posudbi bila je okrenuta razvoju mladih igrača koji nisu imali mjesta u matičnim klubovima ali, prema mišljenju Fife, veliki klubovi počeli su to uvelike iskorištavati. Oni su počeli gomilati talentirane mlade igrače koji im u to vrijeme uopće nisu potrebni te ih slati na posudbe u filijale. Primjerice, Juventus je ove sezone posudio 41, Udinese 27, Chelsea 22, a City 18 igrača diljem Europe...
 
France Football piše da se tome želi stati na kraj pa će se u listopadu raspravljati o modificiranju sustava posudbi igrača, a prema nekim izvorima moglo bi doći i do ukidanja posudbi. Takva odluka zaista bi bila revolucionarna.
 
PRENOSIMO Večernji list PIŠE Hrvoje Delač FOTO Reurers/Pixell