Sekcija sportskih novinara, HZSN Međimurja, nastavila je s aktivnostima edukacije svojih članova. Nakon prošlogodišnje radionice iz Sportskog izvještavanja, ove godine dogovorene su dvije radionice na temu fotografije.
 
Partner Sekciji u održavanju radionica je Foto klub Čakovec čiji je predsjednik Davorin Mance u utorak, 17. travnja, u prostoriji čakovečkih Gradskih bazena „Marija Ružić“, održao prvu radionicu na temu "Osnove digitalne fotografije". Održavanje radionice podržao je i omogućila je središnjica Hrvatskog zbora sportskih novinara.
 
Radionica koja je trajala dva školska sata većim dijelom je protekla u formi predavanja gdje su članovi Sekcije bili upoznati s abecedom fotografiranja. Radionica je bila osmišljena kao dvosmjerna u kojoj su sportski novinari govorili o svojim iskustvima i problemima s kojima se susreću prilikom fotografiranja, prije svega, sportskih događaja. Uz stručno vođenje predavača, naučili su kako pravilno kadrirati, koristiti osvjetljenje, postići stabilnost kod fotografiranja, izraditi dobar portret i brojne druge cake fotografskog zanata. Jedna od naučenih novina je bila i kako s postojećim fotoaparatom ili mobitelom napraviti solidnu fotografiju. Po završetku radionice Mance je izrazio zadovoljstvom povratnom  informacijom i interesom sportskih novinara za napredovanje.
 
 - Vidjelo se po pitanjima da žele saznati nove stvari koje mogu primijeniti u svom poslu - poručio je Mance. 
 
- Suradnja između Foto kluba Čakovec i HZSN-ove Sekcije sportskih novinara Međimurja bit će nastavljena održavanjem još jedne radionice na jesen. Ta radionica više će se baviti praktičnim problemima s kojima se sportski novinari i reporteri susreću u svakodnevnom obavljanju posla – ističe predsjednik Sekcije Tomica Jakopec.
 
Od sljedećih aktivnosti, Sekcija za 1. lipnja organizira u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja - Stanicom Čakovec izlet na Ravnu Goru koji će biti iskorišten i za održavanje kratkog predavanja kojeg će pripremiti HGSS-ovci.
 
HZSN Sekcija Međimurje