Čini se kako su u hrvatskom košarkaškom savezu donijeli odluku i izabrali ime novog izbornika koji bi trebao naslijediti Ivicu Skelina.

 

Odluka bi trebala i službeno dobiti svoju potvrdu do kraja tjedna, a saznajemo da će novi izbornik biti Dražen Anzulović. Anzulovićevo smo ime i ranije spominjali među potencijalnim kandidatima, uz imena Jasmina Repeše, Velimira Perasovića, Andree Trinchierija. Čini se kako je Anzulović u konačnom odabiru pobijedio Repešu i odluka bi uskoro trebala dobiti i potvrdu.

 

Tko je Anzulović?

 

Riječ je o 50-godišnjem stručnjaku koji je bio pomoćnik Aci Petroviću na putu za Igre u Riju, prije toga je taj posao obavljao za Jasmina Repešu između 2007. i 2009. godine. Vodio je Zagreb, Cibonu, Ural Great, Charleroi, Donjeck, Lietuvos Rytas, Cedevitu, Dabrowu Gorniczu, bio dva puta u Kini. Nakon odlaska iz Cedevite bio je u Poljskoj i na kineskoj avanturi, pa ni njegova klupska karijera, kao, uostalom, ni Repešina, nije na svojim vrhuncima.

 

Novog izbornika u svakom slučaju čeka nezahvalan i težak zadatak. Hrvatska je u kvalifikacije za SP startala s pobjedom i tri poraza, a prvi zadatak za novog izbornika bit će utakmice protiv Italije i Rumunjske krajem lipnja, odnosno početkom srpnja.

 

 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Ronald Goršić/Cropix/ Profimedia, Abaca