Vrijeme je za natjecanje! Sportski novinari diljem svijeta imaju mnogo razloga za slavlje.
 
Od početka godine Nagrade AIPS-a za sportsko novinarstvo službeno su predstavljene u čitavom svijetu, na radionicama i konferencijama za medije u Africi, Europi, Južnoj Americi, Bliskom istoku i jugoistočnoj Aziji. Kolege iz raznih zemalja postavljali su pitanja i pokazali zanimanje za sudjelovanje u natječaju za ove Nagrade. Sada je došao taj trenutak.  
 
Nove internetske stranice
Sada kad su pokrenute nove internetske stranice Nagrada AIPS-a za sportsko novinarstvo  www.aipsawards.com, vrijeme je za slanje najboljih uradaka. Ovo je također jedinstveno iskustvo za svakog novinara, fotoreportera ili televizijskog producenta, jer pruža priliku za ponovni pregled rada u protekloj godini, odabir najinovativnijih i najvrjednijih sadržaja i usmjeravanje na sljedeće korake i poslove. Postupak je vrlo jednostavan: prijavite se, na stranicu učitajte željeni sadržaj i sudjelovat ćete u natječaju.
 
Nagrade AIPS-a za sportsko novinarstvo bit će najviše međunarodne nagrade za sportsko novinarstvo, jedinstveno slavlje najboljih sportskih novinara na svim medijskim platformama, od fotografije do videa, od tiskanih do digitalnih, od podcasta do sportskih blogova. 
 
Nagrade se dodjeljuju u šest glavnih kategorija: Pisano novinarstvo, Fotografija, Audio, Video i Novinarski weblog
 
Šest glavnih kategorija
Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: 1) Pisano novinarstvo, Najbolja kolumna. 2) Pisano novinarstvo, Najbolja sportska priča. 3) Fotografija, Sportska akcija. 4) Fotografija, Album. 5) Audio. 6) Video, Profil sportaša. 7) Video, Dokumentarni film. 8) Novinarski weblog. Na kraju spomenimo i posebne kategorije nagrada, koje ne ulaze među one u kojima se svi mogu slobodno kandidirati, „Život u sportu“ i „Istraživačko novinarstvo“. 
 
Prijave se primaju do 17. Rujna 2018. Dopušteno je prijaviti dva rada po osobi. Kineski? Francuski? Danski? Arapski? Nema jezičnih ograničenja, prihvaćaju se svi jezici. Osim engleskog, internetske stranice Nagrada nude i verzije na španjolskom, arapskom i francuskom. Uskoro će uslijediti još jezika. 
 
Osim toga, slanje prijava je potpuno besplatno. Finaliste će izabrati Odbor AIPS-a, a pobjednike će izabrati žiri sastavljen od izuzetno cijenjenih osoba iz naše branše.
 
Više od 100.000 američkih dolara za nagrade
Prvo izdanje glavne svečanosti dodjele nagrada održat će se u siječnju 2019. u Lausannei. Pobjednici će dobiti diplomu i nagradu od 8.000 američkih dolara. Drugoplasirani će dobiti 3.000 dolara, a trećeplasirani 2.000 dolara. Posebne kategorije ne uključuju novčanu nagradu.
 
Ove internetske stranice također će kroz posebne priče i intervjue poklanjati pažnju aktualnom stanju u sportskim medijima.
 
Priče i intervjui
No AIPS ne želi da to bude samo jedna posebna večer jednom godišnje. Potraga za izvrsnošću je stalna i zato također pokrećemo novu seriju članaka i rubrika.  
 
„Medijska tribina“, „Riječ urednika“ i „Nositelji promjena“ dio su paketa koji smo nazvali „Dekonstrukcija profesije“. Naime, kako smo već saznali, problemi mogu biti isti u El Salvadoru, Argentini ili Gani, ali rješenja mogu doći i od novih ljudi u svijetu medija. Mi ćemo ih pronalaziti i pričati njihove priče pa Nagrade AIPS-a za sportsko novinarstvo neće biti samo gala večer jednom godišnje, nego tjedno slavlje najboljih u našoj struci. S istim duhom s kojim je naša udruga osnovana 1924. uoči Olimpijskih igara u Parizu.
 
Kroz to ćemo ne samo razumjeti trenutne izazove u sportskim medijima, nego i nadahnjivati kolege u cijelom svijetu novim trendovima, tehnologijama i inovativnim osobama koje pokušavaju podići našu struku na višu razinu.
 
 Želite saznati više? Posjetite nas na adresi www.aipsawards.com