Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i specijalizirani dnevnik Sportske novosti (SN) dogovorili su se o izravnom preuzimanju i prijenosu vijesti članstva HOO-a. Internetski servis Sportska Hrvatska od četvrtka, 3. svibnja, aktiviran na portalu SN https://sportske.jutarnji.hr
 
- Ovim činom HOO je osigurao još veću promociju aktivnosti svojih članica te, zahvaljujući otvorenosti Sportskih novosti, proširio mogućnost promicanja javnog djelovanja nacionalnih sportskih saveza, županijskih sportskih zajednica i udruga od posebnog interesa za hrvatski sport – ističe Radica Jurkin, rukovoditeljica Odjel za odnose s javnošću, izdavaštvo i web.
 
- Pozivamo na zajedničko oblikovanje ove platforme u standardu javne riječi i tehničkim uvjetima, uz potporu  HOO-a koji će organizirati i prikladne komunikacijske radionice. Također molimo da informaciju o implementaciji servisa proslijedite svojem članstvu na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini – kaže Jurkin.
 
- Vjerujemo da ćete prepoznati mogućnosti koje se Sporazumom sa SN-om otvaraju, te dinamikom i kvalitetom vijesti u Sportskoj Hrvatskoj učinkovito promovirati rad svoje udruge – dodaje.
 
Servis Sportska Hrvatska dosad su implementirali pojedini savezi i druge udruge iz članstva i sastavni je dio programa sportskih vijesti Sportske Televizije (SPTV) i portala Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), partnera HOO-a u medijskoj promociji vrijednosti hrvatskog sporta i sportskog novinarstva.
 
Sve informacije, odgovarajuću pomoć ili preporuku, dat će vam Odjel za informiranje i izdavaštvo HOO-a 01/3650 576 i partneri Sportska Hrvatska 021/381 262
 
 Izvor HOO