Zagrebački klub u istoj večeri osvojio Europu i doživio potpuni raspad: 'Ova ekipa više ne postoji' – piše Dean Bauer, novinar SN.
 
Zagreb i Hrvatska imaju prvakinje Europe u stolnom tenisu, u ekipnoj konkurenciji. Naime, stolnotenisačice Dr. Časla osvojile su Ligu prvakinja nakon što su i u uzvratnoj utakmici finala svladale tursku Bursu, glatko, 3:0. Naslov se dao za naslutiti već i nakon prve pobjede u gostima (3:2), tako da je dvoboj u zagrebačkim Dedićima bio gotovo pa formalnost. Ipak, ne treba banalizirati, a ponajmanje finale, u kojem su igračice zagrebačkog sastava ostvarile povijesni uspjeh hrvatskog stolnog tenisa. Naime, nikad u povijesti Hrvatska nije imala pobjednice ovog najelitnijeg kontinentalnog kup-natjecanja u stolnom tenisu!
 
TIAN U SUZAMA
 
Nakon susreta i osvojenog trećeg meča Kineskinje koje igraju za Dr. Časl pohitale su u zagrljaj svojoj trenerici, inače hrvatskoj izbornici  Yuan Tian. Varaždinka Tina, kako odavno već tepamo našoj izbornici koja je prije više od dva desetljeća došla u Hrvatsku, nije skrivala emocije i suze.
 
- Istina, jako sam duboko i emotivno ovo doživjela jer da nisam, ne bih bila Tina - rekla je nakon dodjele pehara naša izbornica, a u ovom slučaju trenerica Dr. Časla.
 
Međutim, iza tih suza krije se nešto dublja priča. Naime, u hrvatskom sportskom životu, u kojem je već odavno postala praksa mijenjati trenere, ako je moguće jednom mjesečno, jučer se u Dedićima dogodio ipak presedan. Trenerica je naime otkaz dobila - uoči finala  Lige prvakinja!?
 
- Da, to je točno, ja sam, u biti, još i prije ove utakmice smijenjena, odnosno napustila sam klub. Međutim nisam mogla ostaviti i ove igračice.
 
Zašto? Odakle uopće smjena, ili otkaz, ili raskid suradnje, nazovimo to kako želite?
 
- Pa, mislim da je najbolje to pitati predsjednika kluba. Ono što ja znam jest da je ovo ujedno i kraj ove ekipe, odnosno svih ovih igračica u Dr. Časlu.
 
Drugim riječima, iste sekunde kada su Zagreb i hrvatski stolni tenis dobili klupske prvakinje Europe, što bi se u svakoj drugoj normalnoj sredini još danima slavilo, tjednima opjevavalo, ovdje se ekipa - raspala. Ona više ne postoji. Dakako, da bi valjalo čuti i drugu stranu ove priče, odnosno predsjednika kluba Martina Časla, koji je, usput budi rečeno, prvi - a ne neka od igračica ili trenerica - primio pehar pobjednica Lige prvakinja.
 
- Istina je da smo raskinuli suradnju iz jednostavnog razloga što više nisam u financijskoj mogućnosti pratiti klub na ovoj razini - potvrdio je predsjednik svježih klupskih prvakinja Europe.
 
KRAJ OVE EKIPE
 
- Razgovarao sam sa Yuan Tian još prije nekoliko dana i osobno sam želio nastaviti suradnju, ali ona je došla s financijskim zahtjevima kojima ja nikako nisam mogao udovoljiti, odnosno ispuniti ih. Ovo je kraj priče o ovakvoj ekipi Dr. Časla. To je ujedno kruna našeg 10-godišnjeg rada, u kojem smo osvojili baš sve trofeje koji su bili mogući i samo mi je nedostajala još ova Liga prvaka odnosno prvakinja - zaključio je predsjednik kluba.
 
Tako smo u podsljemenskim predjelima Zagreba dobili prvakinje kontinenta i povijesni uspjeh, da bi on već doslovno sekundu poslije, praktički, bio prebrisan jer ovdje više ne stanuje ni trenerica, a ni koja od igračica. Naslov prvakinja Europe ostat će tako samo zgodna fusnota u povjesnici hrvatskog stolnog tenisa.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Dean Bauer FOTO Goran Mehkek/Cropix