Mjesto u “sportskoj oazi” uz Bandićev blagoslov dobit će i zapostavljeni rukomet. Do sezone 2019./2020. bit će gotov novi rukometni centar na Velesajmu, poručuju iz Zagrebačkog rukometnog saveza – Bruno Imbrišak, novinar VL.
 
Uz dobru volju gradonačelnika Zagreba Milana Bandića Zagrebački velesajam postaje pravo sportsko središte. Na Velesajmu svoje kampove već imaju boksači, sagrađena je nova atletska dvorana, klizalište, Cedevitin trening-kamp, a u planu je i tekvon-do centar. Prema riječima Božidara Jovića, predsjednika Zagrebačkog rukometnog saveza, i rukometaši bi mogli dobiti mjesto u toj “sportskoj oazi”. Naime, HRS u suradnji sa ZRS-om te Lokomotivom i PPD Zagrebom radi na izradi idejnog projekta za rukometnu dvoranu na Velesajmu. 
 
– Dvorana je planirana u paviljonima 30, 31, i 32. Dobra je stvar što već postoji infrastruktura pa neće trebati građevinska dozvola, već samo dorada. Očekujemo da će u jesen biti gotovi svi projekti i da će se krenuti u realizaciju – otkriva Jović i dodaje da će dvorana imati kapacitet za od 4 do 5 tisuća ljudi i imat će dva terena plus jednu malu dvoranu s pomoćnim terenom. 
 
Bit će to višefunkcionalna dvorana samo za rukomet u koju će se preseliti HRS, ZRS, Lokomotiva i PPD Zagreb. 
 
– Moramo zahvaliti gradonačelniku Bandiću koji je došao na ideju. Ima nekih problema, ali za godinu i pol, znači do sezone 2019./2020., sve bi trebalo biti gotovo – najavio je Jović. 
 
Prvenstvo Hrvatske odlučeno je prije kraja. Zagreb se zbog stopostotnog učinka nalazi na vrhu. U finalu Hrvatskog kupa Zagreb je bio bolji od Nexea te je došao do druge dvostruke krune zaredom. U SEHA ligi Zagreb je sezonu završio na drugom mjestu odmah iza Vardara. Lokomotiva drži drugo mjesto u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. 
 
– Bez pomoći Grada Zagreba ne bismo preživjeli kritičnu sezonu 2014., no ne mogu reći da smo zadovoljni jer smo jedini klub kojem se u posljednjih nekoliko godina ne financiraju utakmice u Europi, a to su preveliki troškovi za nas – poručila je Klaudija Bubalo, direktorica Lokomotive. 
 
Dopredsjednik ZRS-a i predsjednik RK Dubrava Dražen Žunac nada se uspjehu Opatijske inicijative te da će se Zakon o sportu i Porezni zakon promijeniti. Inicijativa se zalaže za povećanje manipulativnih kladioničarskih troškova s 5 na 10 posto što bi omogućilo svim hrvatskim klubovima u nogometu, košarci, vaterpolu, rukometu i odbojci ukidanje članarina za djecu.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Bruno Imbrišak FOTO/arhiva VL