6. Cedevita Karlovački cener je pred vratima. Jedna od najpopularnijih cestovnih utrka u Hrvatskoj i jedan od prepoznatljivih simbola grada Karlovca tradicionalno će se održati drugi petak u lipnju, u prepoznatljivom i omiljenom večernjem terminu – 8. lipnja 2018. 
 
Bivši karlovački atletičar Robert Franjković planira da najbolji atletičari u Karlovcu ove godine po prvi puta istrče 10 kilometara ispod 29:00 što je već svjetski vrijedan rezultat i u skladu je sa željama organizatora da s Karlovačkim cenerom uđu u kalendar Svjetske atletske federacije kao jedna od „IAAF Label“ utrka. Štoviše, uvjereni su da će uspjeti dovesti i većinu najboljih hrvatskih dugoprugaša jer Cener dodatno nagrađuje domaće natjecatelje, a i oni će imati prilike trčati uz bok izvrsnih atletičara iz Maroka, Etiopije, Kenije, Mađarske.
 
-  Izvrsni slovenski trkači biti će također na startu Multipower Elite Race utrke – rekao je Robert Franjković, pokretač i organizator Karlovačkog cenera.
 
Karlovački cener jedina je cestovna utrka u Hrvatskoj koja ima ovakav koncept s utrkom elitnih trkača, dok je glavna utrka građana na rasporedu odmah po završetku utrke profesionalnih trkača u 20:00 sati kada će na startu ponovo biti više od 1.000 trkača rekreativaca svih godina starosti i sasvim različitih mogućnosti. Trčanje po samoj gradskoj jezgri – povijesnoj Zvijezdi, još je jedna od specifičnosti karlovačke utrke te istu krasi izvrsna atmosfera. Karlovčani su utrku odlično prihvatili. Osim što raste broj trkača, svake godine sve je više građana uz samu stazu koji zdušno bodre sve natjecatelje. 
 
Kompletan događaj je na središnjem gradskom trgu – Trgu bana Josipa Jelačića, počinje već u četvrtak, 7. lipnja u 18:00 s dječjim utrkama za koje se prijaviti može na licu mjesta bez plaćanja kotizacije. Prijave za utrku su otvorene do četvrtka, 31. svibnja 2018., na službenoj stranici utrke www.karlovac10.run gdje se mogu pronaći i ostale informacije o samom događaju. 
 
Prisjetimo se dosadašnjih pobjednika: 
2013. Goran Grdenić (31:55) 
2014. Goran Grdenić (31:41) 
2015. Nikola Mikulić 32:27) 
2016. Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo (29:39) 
2017. Abel Kibet Rop (30:03)
 
 PIŠE Marijan Bakić, novinar - urednik KAŠonline/KAporrtal www.kaportal.rtl.hr FOTO/arhiva Run Trek