Hrvatski treneri ove sezone napravili su povijesni uspjeh. Dean Klafurić i Zoran Mamić osvojili su dvostruke krune u Poljskoj, odnosno UAE-u, a u sada im se pridružio Igor Bišćan, ostvarivši isto s ljubljanskom Olimpijom u Sloveniji – piše Slaven Kižlin, novinar SN.
 
Zmajčeki su tri dana nakon dramatično završnice prvenstva u Domžala, okrunili veliku sezonu osvajanjem Kupa. Na svojim Stožicama, pred 8.000 gledatelja, do nogu su potukli Aluminij iz Kidričeva. Leon Benko opravdao je povjerenje svog trenera i dvama pogocima trasirao put do pobjede od 6:1.
 
U redovima pobjednika cijeli dvoboj odradili su Čanađija, Štiglec, Miškić i Uremović, dok je Benko izašao u 63. minuti. Za Aluminij su nastupili vratar Matija Kovačić i branič Zeba, a Klapan i Ivančić ostali su na klupi.
 
Ovo je druga dvostruka kruna u povijesti Olimpije, prvu su dohvatili prije 25 godina. Ukupno su hrvatski treneri ove sezone osvojili devet trofeja, a osim spomenutog trojca još su slavili Ivan Leko, koji je odveo Club Brugge do belgijskog naslova, Branko Ivanković obranio je titulu s Persepolisom u Iranu, a Niko Kovač donio je Eintrachtu Njemački kup.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Slaven Kižlin FOTO /NK Olimpija, Ljubljana