Prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo nogometaši Hrvatske zaokružili su porazom od Brazila na legendarnom Anfieldu u Liverpoolu, a strijelci za Carioce bili su Neymar (69) i Firmino (90+3).
 
Izbornik Zlatko Dalić nije mogao biti zadovoljan nakon utakmice, ipak su Vatreni odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, a 2:0 na kraju djeluje i pomalo nepravedno u odnosu na viđeno.
 
- Rekli smo i prije utakmice da nema euforije u slučaju pobjede, nema plakanja u slučaju poraza. Moramo izvući pouku iz ove utakmice i ne razmišljati previše o porazu. Igrali smo dobro prvo poluvrijeme, bili smo kompaktni, imali smo dobre situacije i dobro je štimalo. Moramo imati na umu i da su igrači bili umorni nakon cijele sezone - rekao je izbornik.
 
Rebić? 
- Rebić je bio dobar u prvome poluvremenu, šteta što nije bilo gola. Dobro je izgledalo na terenu, ali moramo biti kompaktniji i pripremiti se za svjetsko prvenstvo.
 
Je li ovo bila dobra priprema za Messija i Argentinu? 
- Znamo da se Messi izvlači na desnu stranu, morat ćemo pripremiti dobru taktiku za njihovu igru, u svakom slučaju ovo je bila dobra priprema za Argentinu.
 
Izmjene?
- Dali smo šansu šestorici igrača, nakon toga nam je pala koncentracija. Žao mi je drugog gola, do tada je to sve puno bolje izgledalo. Nije baš bila dobra igra prema naprijed i morat ćemo nešto promijeniti u tom pogledu.
 
Kako to da ste dali priliku Ćaleti-Caru? 
- Dečko je imao dobru sezonu, kad ćemo mu dati šansu ako ne sada?
 
Stoperi? 
- Nisam još odlučio koji je stoper prekobrojan, morat ćemo sjesti i dobro promisliti o svemu. Imamo još vremena i pripremit ćemo se za svjetsko prvenstvo.
 
 
 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Action Images via Reuters