U prvom suretu play-offa europskih kvalifikacija za SP 2019 u Danskoj i Njemačkoj Hrvatska svladala Crnu Goru 32:19 (17:10) – piše Dražen Pinević, novinar SN.
 
Sjajno ozračje u osječkom Gradskom vrtu koji je bio skoro ispunjen do posljednjeg mjesta. Hrvatska nosi velikih plus 13 na uzvrat u Crnu Goru i blizu je nastupu na SP u Danskoj i Njemačkoj 2019. Ustvari, gotovo je to, pod uvjetom da krivo ne shvate. Jednoj novoj momčadi, trebalo je vremena da se prepozna, polovi, no kada se polovila vidjelo se da tu ima kvalitete za ozbiljne stvari. Ostalo treba nastaviti nadograđivati.
 
Cijela filozofija je srce. Tko bi rekao da će nakon 8:8 i time outa u 19. minuti Hrvatska na poluvremenu imati čak 7 golova razlike. A sve je ustvari vrlo jednostavno. Onog trenutka kada smo počeli igrati obranu, tu je bio kraj Crne Gore. Dotad su svi gledali u vratare koji nisu obranili ništa, a onda se probudio s obranom i Šego, skupi 5 obrana u 10 minuta, krenule su kontre, u polunkontri se išlo na glavu... Neće nam biti vruće u Crnoj Gori, koja je inače vruć teren. No, ne smijemo prestati biti ozbiljni, baš nam dobro stoji!
 
HRVATSKA - CRNA GORA 32-19
 
Hrvatska: Stevanović (0+1), Šego (8); Mihić, Marić 1, Stepančić 2, Horvat 6 (3), Karačić 4, Božić-Pavletić 1, Blažević, Štrlek 6, Mamić, Cindrić 5, Kozina 3, Vranković 2, Bičanić, Pavlović 2.
Crna Gora: Mijušković (7), Mihaljević; Perišić 1, Popović 1, Ćavor 2, Lazović 2, Pejović, Radović 1, M. Vujović 1, Radojević, S. Vujović 1, Ševaljević 2, Božović 3, Lasica, Anđelić 1, Grbović 4.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Dražen Pinević FOTO Cropix