Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić šestu godinu uzastopce proglašen je najboljim hrvatskim nogometašem u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS).
 
- Veliko zadovoljstvo je po šesti put dobiti ovu nagradu. Za mene je ovo posebna nagrada jer je dijele igrači i treneri - kazao je Modrić.
 
Hrvatski 'maestro' je ove sezone u dresu Real Madrida po četvrti put osvojio Ligu prvaka pri čemu treći put u nizu. 
 
- Sezona je bila teška i duga. U prvenstvu i u kupu nismo uspjeli, ali smo osvojili za Real najvažniji trofej i to treći put uzastopce. Bit će to jako teško nadmašiti. Sretan sam i ponosan što sam dio tako velikog kluba - dodao je Modrić.
 
Priznao je kako ne broji priznanja koja je do sada dobio u karijeri, niti kojih ima više pojedinačnih nagrada ili klupskih trofeja.
 
 - Ne brojim nagrade. Individualna priznanja su lijepa jer su nagrade za sav trud i rad. Uvijek ih je lijepo dobiti - kazao je Luka dodavši sa smiješkom: 
 
- Ali ipak su mu draži kolektivni trofeji.
 
Do sada ih je u karijeri osvojio 20, čak 14 u dresu Real Madrida i 6 u dresu zagrebačkog Dinama. Sada se nada i velikom rezultatu u dresu hrvatske reprezentacije.
 
 - Veliki rezultat s reprezentacijom je jedina stvar koju bih još želio napraviti - poručio je Modrić dodavši: 
 
- Uoči svakog natjecanja velika su očekivanja. Naš prvi cilj je proći skupinu jer nam to nije uspjelo od 1998. godine. No vjerujem kako ćemo to uspjeti u Rusiji.
 
Modrić je dodao kako će važan faktor u 'ruskoj avanturi' biti i sreća. 
 
- Sreća je važna, igra veliku ulogu. Nadamo se kako ćemo je našim igrama i ponašanjem zaslužiti - poručio je najbolji hrvatski nogometaš.
 
 Izvor HINA FOTO Damir Krajač/Cropix