Ravna Gora, popularna planinarska destinacija sjevernog dijela Hrvatske ugostila je članove Sekcije HZSN Međimurja.
 
Izlet, za kojeg u Sekciji kažu kako će postati tradicionalni, bio je nastavak aktivnosti koje Sekcija provodi s ciljem dodatnog educiranja sportskih novinara, ali i jačanjem prijateljstva i zajedništva između medijskih djelatnika koji prate sportska zbivanja u najsjevernijoj hrvatskoj županiji. 
 
Pješačenje članova Sekcije prema vrhu predvodili su članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Stanice Čakovec. Osim što su sportske novinare sproveli do 680 metara visokog vrha, u tamošnjem planinarskom domu, "Filićevom domu", održali su i predavanje kojim su objasnili povijest, ustroj, ali i djelovanje HGSS-a. Kroz projekciju kratkih filmova dočarali su kako postati član volonterske spasilačke organizacije. 
 
Nakon toga, svoja znanja i sposobnosti moraju osim u potragama i spašavanjima redovito provjeravati i na vrlo zahtjevnim vježbama. Osim teorijskog, predavanje je imalo i praktični dio u kojem su novinari transportirali osobu uz pomoć vakumskog madraca. Budući da se u vježbama HGSS-a ne koriste lutke, nego ozlijeđene osobe "glume" dobrovoljci, izuzetak nije bila ni demonstracija na Ravnoj Gori. Tako je kolega Andrija Crnčec bio imobiliziran i transportiran izvan planinarskog doma u vakumskom madracu. 
 
Tajnik Stanice HGSS-a Čakovec Miodrag Novosel nakon predavanja i demonstracije zahvalio se novinarima na pažnji, ali i dosadašnjoj podršci izrazivši nadu kako će se ovakav vid suradnje nastaviti. Predsjednik Sekcije Tomica Jakopec kazao je kako je predavanje bilo izrazito zanimljivo i poučno jer nije bilo klasično ex cathedra već se moglo sudjelovati i postavljati pitanja. 
 
Iz Sekcije zahvaljuju predsjedniku Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mati Kljajiću koji je pokrio troškove ručka planinarima i predsjedniku Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojanu Ružiću na osiguravanju prijevoza.
 
Stanica HGSS-a Čakovec najmlađa je od svih hrvatskih stanica, ali je u svojoj kratkoj povijesti zbog brojnih potraga i intervencija vrlo brzo potvrdila opravdanost utemeljenja. Mnoge sportske novinare iznenadila je činjenica da HGSS ima 800-tinjak članova od čega su trećina gorski spašavatelji, a da bi postali članom tog elitnog kluba moraju proći tešku višegodišnju izobrazbu. 
 
Sekcija HZSN Međimurje