Hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji će na Europskom prvenstvu, koje se od  29. studenog do 16. prosinca održava u Francuskoj, suparnici u skupini C biti Mađarska, Španjolska i Nizozemska, odlučio je ždrijeb održan u Parizu.
 
Na EP-u za rukometašice nastupit će 16 reprezentacija. U drugi dio natjecanja koji će se igrati u Nantesu i Nancyju, idu 3 najbolje ekipe iz svake od 4 skupine, a finale se igra u Parizu.
 
Hrvatska je u ždrijebu bila u četvrtom jakosnom bubnju sa Češkom, Slovenijom i Poljskom.
 
- Sve su skupine teške, ali idemo utakmicu po utakmicu - izjavio je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić nakon što je ždrijeb za europsko prvenstvo za rukometašice održan danas u Parizu odredio da će Hrvatska biti u skupini C s Mađarskom, Nizozemskom i Španjolskom. 
 
- Sve su skupine teške čim dođeš na Europsko prvenstvo, nema loših reprezentacija -  prokomentirao je ždrijeb Šoštarić.
 
Europsko prvenstvo 2018. godine održat će se 29. studenog do 16. prosinca. 
 
- Možda bismo u nekim željama htjeli da se drugačije posložilo. Meni je problematično što je to bila poludirigirana skupina jer su unaprijed stavili Mađarsku i Nizozemsku u istu grupu i jer su unaprijed dali Nizozemkama da igraju u Montbéliardu. No, sve grupe su jake. Ja sam od onih koji kaže da ćemo ići iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, ozbiljno se pripremiti i ne dozvoljavamo nikome da je bolji od nas dok nas ne pobijedi na igralištu -  dodao je Šoštarić.
 
Skupina C će svoje utakmice igrati u Montbéliardu, a Hrvatska prvenstvo otvara protiv Španjolske 1. prosinca. Sljedeći suparnik hrvatskim rukometašicama je Mađarska protiv koje će igrati 3. prosinca, i zadnji susret u skupini imaju 5. prosinca protiv Nozozemske. 
 
Skupinu A, koja će svoje utakmice igrati u Nantesu, čine Danska, Švedska, Poljska i Srbija, u skupini B (Nancy) su Francuska, Crna Gora, Rusija i Slovenija, a u skupini D (Brest) Norveška, Njemačka, Češka i Rumunjska.
 
Pariz će biti domaćin same završnice prvenstva, dok će Nantes i Nancy uz utakmice grupne faze biti domaćini i drugog kuga natjecanja.
 
Iz svake skupine u glavnu fazu natjecanja prolaze tri reprezentacije. Ako hrvatske rukometašice izbore drugi krug igrat će u Nancyju.
 
 Izvor HINA Foto /Cropix