'Ne bih se složio s izbornikom Dalićem! Ako će Argentina ovako igrati protiv nas, pobijedit ćemo ih s dva gola..' – rekao je stručni komentator HTV-a Anton Samovijska, član HZSN-a.
 
Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić poslao je nakon 2:0 pobjede Hrvatske protiv Nigerije ozbiljno upozorenje. 
 
- Ovo je zasad mali korak prema naprijed, prolaz skupine još je uvijek daleko - rekao je izbornik iako je Hrvatska nakon prve utakmice na Svjetskom prvenstvu zasjela na prvo mjesto skupine D.
S njim se, međutim, ne slaže stručni komentator HTV-a Anton Samovojska.
 
 - Ne bih se složio s izbornikom Dalićem da je ovo mali korak, ovo je jako velik korak za nas i naše nogometaše. Situacija je stvarno jako dobra. Gledali smo danas Argentinu protiv Islanda. Ako će ta Argentina na takav način igrati i protiv nas, mi ćemo ih pobijediti i s dva ili tri gola razlike! - izjavio je, ali uz osmijeh naš legendarni sportski kroničar i prokomentirao Dalićevo vođenje utakmice. 
 
- U drugome poluvremenu dogodila se 15-minutna pauza u igri. Nakon te stanke, Dalić povlači izvanredan potez. Uveo je Marcela Brozovića u igru i time je oslobodio druge igrače, došlo je do jednog rasterećenja. Modrić je mogao prema naprijed, Rakitić se također oslobodio i vidjela se ta tako potrebna promjena u igri.
 
OKRŠAJ U STUDIJU POSTAO INTERNETSKI HIT 
 
Bilić najavio prolaz Hrvatske, a onda ga je poklopio ćudljivi velikan: Argentina će vas pobijediti
 
Utakmica Hrvatske i Nigerije na Svjetskom prvenstvu izazvala je dosta polemika u domovini, ali i izvan granica Lijepe Naše. Dok hrvatski navijači slave, a domaći stručnjaci hvale igru Vatrenih, strani mediji su iipak dosta rezerviraniji. Najdalje je u izražavanju sumnje u vrhunski domet Vatrenih na SP-u otišao velikan Manchester Uniteda Roy Keane, koji je zajedno s našim Slavenom Bilićem komentirao utakmicu u studiju ITV-a.
 
Bilić je ponudio optimistični scenarij u skupini D, za Hrvatsku naravno. 
 
- Uz najveći respekt prema Islandu, ako mi osvojiimo bod protiv Argentine i tri boda protiv Islanda, mi smo prvi u skupini - rekao je bivši hrvatski izbornik, na što ga je ćudljivi Kean prvi put poklopio.
 
-To je jako optimistično - ubacio se  ispod glasa legendarni, ali uvijek namrgođeni kapetan, što je nasmijalo Bilića
 
- Pa naravno da sam optimističan. Igrao sam za velike klubove, a tamo uvijek vlada pozitiva.
 
Međutim, Bilićev optimizam nije dobro sjeo 47-godišnjem Ircu koji je sarkastično i neočekivano oštro odgovorio
 
- Baš lijepo da imaš takav stav. Ali pred Hrvatskom su jako teške utakmice. Jasno da je najlakše reći: Trebamo samo remi protiv Argentine i pobjedu protiv Islanda. Kad bi nogomet bio tako jednostavan, to bi bilo sjajno. Ali, ne, to nije tako. Hrvatsku čekaju teški dani i ja mislim da će vas Argentina pobijediti - zaključio je Keane.
 
 
 Izvor Sportske novosti