Osamnaesto izdanje Mediteranskih igara, multisportskog natjecanje sportaša iz država s triju kontinenata, priznato sa svim svojim posebnostima i od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), ove će se godine održati u katalonskom gradiću Tarragoni (Španjolska) od 22. lipnja do 1. srpnja.
 
Zanimljivost ovog sportskog događaja leži i u činjenici da se prvotno trebao održati od 30. lipnja do 9. srpnja 2017. godine, ali je zbog nestabilnih političkih prilika i nezavidne gospodarske situacije u Španjolskoj, uz suglasnost Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI), prolongiran za godinu dana. Time je iznova uzdrman četverogodišnji ritam održavanja MI, koje će ovom prigodom u 33 sportske discipline okupiti oko 4000 sportašica i sportaša iz 26 država.
 
Tarragona i njezina okolica u potpunosti će se podrediti Igrama - sportska borilišta, smještaj i popratni sadržaji raspoređeni su u čak 16 naselja na njezinom teritoriju. Osim sportaša i stručnih stožera pojedinih reprezentacija, očekuje se i oko 1000 sudaca, približno jednako toliko i predstavnika medija te više od 3500 volontera u službi organizacije Igara. Procjenjuje se da će Mediteranske igre uživo pratiti oko 150 tisuća gledatelja, čak i unatoč činjenici da se istodobno u Rusiji održava Svjetsko prvenstvo u nogometu, iznimno popularnom sportu u Kataloniji i Španjolskoj uopće.
 
Hrvatska sportska delegacija na Mediteranskim igrama u Tarragoni broji 99 sportašica i sportaša u 23 sporta i sportske discipline (među njima je i troje plivača s invaliditetom), a predvode ih trofejni olimpijci i olimpijke: Sandra Perković, Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Snježana Pejčić. U ekipnim/momčadskim sportovima predstavljat će nas rukometaši, odbojkaši, odbojkašice te košarkaši u sve popularnijoj inačici 3x3.
Josip Glasnović hrvatski stjegonoša na MI u Tarragoni
 
Osvajač olimpijskog zlata u streljaštvu na Olimpijskim igrama  u Rio de Janeiru 2016. godine, Josip Glasnović, bit će stjegonoša hrvatske sportske delegacije na svečanosti otvaranja Mediteranskih igara u Tarragoni. Ovu odluku usuglasili su članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na telefonskoj sjednici, a bit će i službeno verificirana na 18. sjednici Vijeća početkom srpnja. Na prošlim Igrama, u turskom Mersinu 2013. godine, hrvatski stijeg nosio je Giovanni Cernogoraz.
 
Svečanost otvaranja MI 2018. je  22. lipnja u 21 sat na stadionu Nou Estadi de Tarragona.
 
 HOO/Vinko Knežević