Rade Malević, Marija Anzulović, Miodrag Stojaković i Milorad Krunić radit će s 180 mladih odbojkašica iz cijele Bosne i Hercegovine na kampu koji će se održati u Čapljini.
 
Naime, Čapljina je drugu godinu zaredom domaćin odbojkaškog kampa za mlade, a ovaj kamp, čiji su organizatori Hrvatski odbojkaški klub ”Čapljina” i Hrvatski akademski odbojkaški klub ”Mladost”, najposjećeniji je odbojkaški kamp za mlade u BiH. Radi se o odbojkašicama uzrasta 1999. godište i mlađe, a naglasak kampa je na tehnici, taktici i uigravanju. Pored toga, sudionici kampa na raspolaganju imaju i kondicijske programe i testiranja, mjerenja te zabavno-edukativni program.
 
 - Kamp se održava od 19. do 23. lipnja u Čapljini, a eminentna imena iz svijeta odbojke, koje je teško dobiti zajedno na jedno mjesto, sama po sebi govore o kvaliteti, važnosti i stručnosti ovog kampa koji se po drugi održava u Čapljini” - ističe predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog kluba Čapljina Miloš Jelčić.
 
Dodaje kako će kamp imati oko 150 do 180 curica koje će raditi na dva terena u Gradskoj sportskoj dvorani, potom na jednom terenu u dvorani Osnovne škole Vladimira Pavlovića te u čapljinskoj balon-dvorani.
 
 - Uz tri vrhunska trenera s mladim odbojkašicama radit će i naši treneri iz Hercegovine. Uz Radu Malevića radit će Ivica Bošnjak i Mirsad Salčin, uz Mariju Anzulović i Miodraga Stojakovića radit će Ilijana Dugandžić, Tomislava Puljić, Monika Jelčić i mnogi drugi treneri.
 
Na upit odakle dolaze djeca kaže kako su zastupljeni svi klubovi i gradovi iz cijele Hercegovine. 
 
- Na kampu su djeca iz Tomislavgrada, Posušja, Širokog Brijega, Stoca, Čapljine, Mostara…Imali smo još puno upita iz svih gradova BIH, međutim za ovako male kapacitete, kako dvoranske tako smještajne, nismo u mogućnosti primiti više od 180 sudionika, iako bi taj broj mogao biti puno veći - kaže nam Jelčić.
 
Kamp ima, dodaje Jelčić, dva cilja – da se odbojka u ovoj regiji podigne na veću razinu te da stručnjaci koji imaju veliko iskustvo u radu s mladima pokažu trenerima u Hercegovini kako raditi s mladim odbojkašicama te da detektiraju na talentiranu djecu na koju treba obratiti pažnju.
 
Na kraju, Jelčić se zahvalio HAOK Mladost na svesrdnoj pomoći pri organizaciji kampa, jer, kako kaže, bez njihove pomoći ovakva imena ne bi mogli okupiti na jedno mjesto, ali je istovremeno kazao kako je šteta da ostale institucije i gospodarski subjekti nisu prepoznali ovaj kamp u većoj mjeri i pomogli rad istoga.
 
Kamp će za vrijeme njegovog održavanja posjetiti poznate odbojkašice i odbojkaši, no organizatori kažu da će to biti pravo iznenađenje za sve sudionike kampa.
 
IZVOR Hrvatski odbojkaški savez