Četvrtog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Tarragoni (22. lipnja – 1. srpnja) hrvatski su sportaši izborili dvije brončane medalje, obje u hrvanju grčko-rimskim načinom.  Hrvatska zasad ima tri osvojene medalje (srebro i dvije bronce), idućih dana vrijeme je za berbu…
 
Ivan Lizatović je do bronce stigao bez borbe. Meč za treće mjesto kategorije 60 kg predao mu je Marokanac Anwar Tango. I Božo Starčević se u kategoriji 77 kg bez borbe okitio broncom, nakon predaje, također Marokanca, Zieda Aita Ouagrama. Ivan Huklek je u borbi za broncu poražen od Grka Dimitriosa Tsekeridisa… 
 
Nakon što su ostale bez izbornika Igora Lovrinova (neopoziva ostavka pa nedjeljni povratak u Hrvatsku), naše su odbojkašice pomalo senzacionalno pobijedile Francusku sa 3-1 (22-25, 25-19, 25-21, 25-19). Najviše su “povukle” dvije najiskusnije igračice - Sanja Gamma (ex-Popović) i Samanta Fabris, ali prema riječima privremenog izbornika, uspješnog debitanta Frane Žanića, čestitke zaslužuju sve igračice. Za tri dana u četvrtfinalu ih čekaju Portugalke. Prema Sanji Gammi - prolazna prepreka. 
 
I naši su odbojkaši prošli u četvrtfinale, ali uz pomoć Francuza koji su svladali Alžirce. Hrvatsku momčad u četvrtzavršnici za dva dana očekuju jaki Talijani… Inače, kada smo kod odbojke, makedonski je Savez odlučio povući svoje odbojkaše s Mediteranskih igara zbog teškog kršenja discipline (cjelonoćni ‘tulum’, skupa s odbojkašicama koje, pak, nisu kažnjene!?)…
 
Jedina nam mačevalačka uzdanica Paula Jukić nije uspjela proći dalje od šesnaestine finala, a golfer Marko Stepinac je nakon prvoga dana na podjeli 28. mjesta s još petoricom suparnika.
 
Plivač Anton Louie Lončar uvjerljivim je prvim  mjestom u skupini izborio finale discipline 200 m leđno, a potom je u finalu bio četvrti, sa sekundom zaostatka za brončanim Grkom Christouom. Nikola Obrovac je kao trećeplasirani izborio finale discipline 50 m prsno, da bi u borbi za medalje stigao šesti. Utješno mu može biti da se prvih šest plivača svrstalo unutar pola sekunde razlike.
 
Ni naši plivači s invaliditetom nisu uspjeli osvojiti medalju. Dario Burić je četvrtim mjestom izborio finale discipline 100 m slobodnim načinom (S10), a u finalu je zauzeo šesto mjesto od osam natjecatelja. Matej Petrlić je u svojoj kvalifikacijskoj skupini stigao šesti, nedovoljno za finale. Paula Novina je u ženskom finalu (izravan plasman) na 100 m slobodnim načinom (S10) zauzela sedmo, posljednje mjesto. 
 
Utorak donosi nove prilike za odličja, ponajprije u gimnastici gdje u finalu vježbi po spravama imamo dva velika aduta - Robert Seligman i Matija Baron, obojica u disciplini konj s hvataljkama. Veliki izazov je i pred našim dizačem utega Amarom Musićem (85 kg) koji će pokušati do odličja u obje dizačke discipline - izbačaj i trzaj. Startaju i boksačka natjecanja, a prvi će u ring Petar Cetinić (kateg. do 69 kg) s Ademom Fetahovićem iz Bosne i Hercegovine. 
 
 HOO/Vinko Knežević