- Pokazali smo da nema nikakvih kalkulacija i nakon ove utakmice je imidž hrvatske reprezentacije samo narastao - kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon pobjede protiv Islanda 2-1 s kojom su 'Vatreni' zaključili natjecanje u skupini s tri pobjede.
 
Davor Šuker je istaknuo kako je dobio niz pohvala za igru naše vrste, a čestitali su mu i Argentinci kojima smo pomogli da se domognu drugog kruga. 
 
- Javili su se i zahvalili - kazao je Šuker. 
 
Predsjednik HNS-a smatra kako je najvažnije je da je momčad fizički i psihički spremna. 
 
- Vidjeli ste koliko je ovdje bilo vruće, no dečki su odigrali maksimalno. Ovo je SP, nije neko školsko natjecanje. Moguće je da kada neki trener napravi rotaciju da se dogodi loš rezultat, ali mi smo pobijedili.
 
Premda većina hrvatskih navijača smatra kako će 'Vatreni' lako preskočiti Dansku u osmini finala, a potom u Sočiju protiv Španjolaca loviti polufinale. 
 
Šuker je oprezan. 
 
- Ne treba pričati o Sočiju, već o prvoj idućoj utakmici, a to je Danska koja ima vrhunsku momčad i koja ima dobar blok. Došli su tiho i ponizno i prolaze. Mislim da će biti teško, a pobijedit će onaj tko će uložiti više truda i znoja - poručio je Šuker.
 
 Izvor HINA FOTO Boris Kovačev/Cropix