O dobrim nastupima hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u Rusiji piše cijeli svijet, a Dalićevi izabranici veliku pozornost dobivaju i u susjedstvu – piše Danijel Starešinčić, novinar T-portala.

 

I u državama bivše države Jugoslavije s velikom pažnjom prati se pobjednički hod hrvatskih nogometaša. Susjedi su oduševljeni s onime što su prikazali reprezentativci u 'crveno-bijelim' kvadratićima.

 

Dnevni avaz piše 'Hrvatska je superiorno ušla u osminu finala, da je protiv Islanđana većim dijelom kontrolirala stanje na terenu i da je kaznila ofenzivni pristup suparnika u završnici.'

 

Portal klix.ba u svojem izvještaju ističe kako su Hrvati s tri pobjede došli do nokaut faze, a protiv Islanda osim golova izdvaja i odlične reakcije našeg golmana Lovre Kalinića.

 

U Srbiji Mondo piše o uzbuđenjima u skupini D, posebno u dvoboju Argentine i Nigerije, a što se ti hrvatskog susreta njihov novinar tvrdi da su se Islanđani ispromašivali protiv 'krnje' Hrvatske, jer je Dalić odmarao dobar dio momčadi.

 

Sportski žurnal govori o 'Silnim Hrvatima koji su još ranije izborili plasman u osminu finala, ali su i pored toga u trećem kolu, iako u izmijenjenom sastavu, uspjeli trijumfirati protiv Islanda i tako pomoći Argentini da stigne do nokaut faze'.

 

Večernje novosti su izašle s naslovom 'VAR i Hrvatska pomogli Argentincima', a isti medij naglašava da je i kombinirani Dalićev sastav bio dovoljan za pobjedu.
Riječi islandskog izbornika nakon poraza od Hrvatske snažno će odjeknuti u cijelom svijetu!

 

24.ur u Sloveniji navodi da su se 'Gauči provukli kroz iglene uši, a da je Hrvatska stigla do nove pobjede te je dobila na papiru lakšeg suparniak u osmini finala – Dansku'. Taj portal ističe i kako je hrvatska reprezentacija po prvi puta na SP-u osvojila prvo mjesto u skupini u svojoj povijesti.

 

Talijana nema na World Cupu, ali Gazzetta dello Sport pozorno prati sva događanja. Ugledni sportski dnevnik piše da 'Island nije došao do čuda u skupini smrti'. Napominje se 'Hrvatska završila s maksimalnim učinkom i da je znala kako doći do nove pobjede unatoč tome što je za vrijeme utakmice bilo praznog hoda'. Izdvajaju se vratar Kalinić te strijelci koji igraju u talijanskim klubovima Badelj i Perišić. Novinar zaključuje 'da Hrvati nisu morali ni povećati brzinu' da bi došli do tri boda.

 

PRENOSIMO T-portal www.tportal.hr PIŠE Danijel Starešinčić FOTO Igor Kralj/Pixsell