Hrvatski su sportaši najveći i najbolji promotori Lijepe Naše u svijetu. Naši sportaši često s velikih natjecanja donose medalje i o njima se piše. Ovo se Hrvatskoj na velikim natjecanjima nije dogodilo od Eura 2008.
 
„Hrvatska (4,2 milijuna) ima nešto više stanovnika od Berlina (3,5), ali je svejedno svjetska sportska sila. S obzirom na broj stanovnika, i najbolja sportska zemlja na svijetu“, ističe njemački Bild te dodaje: „Vatreni su fenomenalnom predstavom protiv Gauča osigurali osminu finala na SP-u“.
 
"Rukometaši (brončani s EP-a 2016.) i vaterpolisti (svjetski prvaci 2017.) uvijek su favoriti na svakom natjecanju. Goran Ivanišević velika je teniska zvijezda i wimbledonski pobjednik 2001., a Janica Kostelić je 2002. i 2006. osvojila četiri olimpijska zlata i dva srebra te je jedna od najuspješnijih skijašica u povijesti."
 
Njemački dnevnik svakodnevno čita 2,5 milijuna ljudi.
 
– Naši uspjesi sigurno imaju veze s genima. Mnogo je ljudi koji su viši od prosjeka, imamo i dobar sustav, prepoznajemo talente jako rano i dajemo im priliku da se razviju – rekao je bivši košarkaš Dino Rađa koji je s Hrvatskom u finalu protiv Dream Teama osvojio srebro na Olimpijskim igrama 1992. godine.
 
 IZVOR Večernji list AUTOR Drago Hudika FOTO/DPA/AP/Pixell