Ma nismo još stvarno ni svjesni... Ovo je veličanstvena pobjeda nad Englezima i odlazak tamo gdje nikad nismo bili. Da, u finale Svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva!
 
Ponovite, slobodno, na sav glas. Bez, brige, svi oko vas će vam se pridružiti. Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva!
 
Što više to budemo ponavljali, štipkali se, šamarali, polijevali hladnom vodom ili toplim pivom, shvaćat ćemo sve više da ovo nije san. I uopće pojmiti koliko je veliko ovo što su Zlatko Dalić, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Ivan Perišić i svi ostali "vatreni" junaci napravili.
 
Ovo nije samo ulazak u finale nekog sportskog natjecanja, ovo je večer u kojoj su oči cijelog svijeta bile uprte u ekrane, u kojoj je skoro svaki stanovnik ovog planeta vidio kako jedna mala državica lomi kolijevku "najljepše igre na svijetu" i dolazi na prag samoga krova svijeta. Popeli su se više od 8000 metara, samo ih još Francuska dijeli od samog Mount Everesta.
 
Je li ovo san? Pogledajte samo Šimu Vrsaljka na fotografiji. Sve ove riječi koje čitate potpuno su suvišne. Ova fotografija govori sve. Šime sanja najljepši hrvatski san i ne želi da ga itko ikad probudi. Ali, nije, Šime... Nije, nije san!
Hrvatska je zaista u je*enom finalu Svjetskog nogometnog prvenstva!
 
PRENOSIMO www.100posto.hr FOTO Alexander Hassenstein/Getty Images