Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis reprezentativaca na koje računa u Barceloni, na Europskom prvenstvu.
 
Prvu utakmicu prvenstva reprezentacija će odigrati u ponedjeljak u 17:00 sati protiv Nizozemske, potom ih u srijedu očekuju Turci, a u petak Grci. Uz Hrvatsku, na prvenstvu sudjeluju još i reprezentacije Francuske, Crne Gore, Rusije, Slovačke, Turske, Grčke, Gruzije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Italije, Srbije, Rumunjske, Malte, Španjolske. 
 
- Nadam da u Barceloni prije svega možemo očekivati dobru igru. Ovo je bilo izuzetno teško ljeto za mene kao izbornika u smislu kratkoće priprema, ozljeda, nogometne groznice u kojoj sam i ja sam, ali koja je usmjerila misli na nešto drugo. No vjerujem da ćemo u Barceloni biti pravi, a ako smo pravi možemo puno. Mi smo prvaci svijeta, osvojili smo Europa kup i to nam treba biti dodatni motiv – rekao je Ivica Tucak. 
 
Nakon navedenih utakmica u skupini, Hrvatsku očekuje uzbudljiv nastavak turnira, s obzirom na rashod situacije ostalih skupina.
 
U Barcelonu odlaze sljedeći reprezentativci:
 
* Marko Bijač
* Ivan Marcelić
* Luka Lončar
* Josip Vrlić 
* Andro Bušlje
* Ivan Buljubašić
* Marko Macan
* Maro Joković
* Javier Garcia Gadea
* Lovre Miloš
* Ante Vukičević
* Loren Fatović
* Anđelo Šetka
 
Stručni stožer čine:
 
* Ivica Tucak
* Mile Smodlaka
* Pero Kuterovac
* Boris Labar
* Damir Luketić
* Petar Coce
* Igor Pezelj
* Renata Barić
 
IZVOR Hrvatski vaterpolski savez FOTO/EPA Szilard Koszticzak; arhiva HVS