Dobra igra hrvatske nogometne reprezentacije u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji nije prošla nenagrađeno pa i brojni svjetski mediji dan nakon finala pišu o Vatrenima.
 
“Hrvatska je pokazala neuništiv duh, čak je i prijetila povratkom kad je Mandžukić iskoristio pogrešku francuskog golmana Huga Llorisa. Deschampsova momčad ponovila je uspjeh s domaćeg terena iz 1998. pobjedom koja je jedva izgledala moguća dok joj je Hrvatska sat vremena bila izjednačena”, izvijestio je BBC.
 
Kad su hrvatski reprezentativci krenuli na podij primiti srebrne medalje, moskovsko se nebo otvorilo... “Čak je i nebo zaplakalo. Hrvati, vi ste svjetski prvaci naših srca”, prenosi austrijski portal oe24.
 
Jedne od najpoznatijih svjetskih novina, američki New York Times, složile su se kako je Hrvatska imala premoć dobar dio finala, a Francuska kažnjavala pogreške. “Kad je sudac odsvirao kraj, Hrvati su legli na travnjak i počeli plakati, ali ubrzo su se digli nakon što su ih navijači pozdravili pjesmom”, stoji u tekstu.
 
Španjolska Marca posebno je izdvojila Luku Modrića i Ivana Rakitića, dvojac iz srca našeg veznog reda koji odlične igre pruža u Real Madridu i Barceloni. “Hrvatska je došla tamo gdje nitko nije očekivao. Svjetsko prvenstvo završilo je za te junake s tri produžetka i dva raspucavanja penala. Luka i Raketa zaslužuju mjesto u povijesti hrvatskog nogometa”, piše Marca.
 
 Na naslovnicama svjetskih sportskih medija, naravno, prevladavaju fotografije francuskog slavlja. Genijalan naslov ima talijanski Corriere dello Sport: 'Deschamps Elysees'.
 
Daily Telegraph piše kako je ovo možda i najbolje prvenstvo u povijesti te kako su 'Pogba i Mbappe zaslužili ulazak među najveće u povijesnoj noći u Moskvi'.
 
'Francuska i Hrvatska su svijetu pružile finale kakvo zaslužuje. Na trenutke Francuzi su izazivali sreću, a Hrvatska im je u najmanju ruku bila ravnopravna, no na kraju su Francuzi ipak imali adut više', piše Daily Mail.
 
I kod Španjolaca na naslovnicama fotografije svjetskih prvaka. As je ipak i na naslovnici istaknuo: 'Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo uz VAR.' No oni su dodali i 'svog' madridistu Luku Modrića - Zlatnu loptu SP-a.
 
I ostali Španjolci su na sličnom tragu, a o Francuzima ne treba posebno ni pričati. Oni, naravno, slave svoje prvake.
 
 
PRENOSIMO 24 sata PIŠU Alen Besedić i Josip Tolić