Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković danas su posjetili svoj matični klub, NK Zadar, odakle je krenuo njihov put prema svjetskom vrhu.
 
Bio je to uistinu poseban događaj, koji će sasvim sigurno ostati zapisan u povijesti našega kluba, baš kao što će ostati zapisan i sjajan uspjeh ovih momaka na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
 
Nakon spektakularnog dočeka na zadarskom forumu, dolazak četvorice Vatrenih na Stanove dogovoren je praktički u nekoliko minuta. Naši junaci rado su se odazvali pozivu Svetka Ćustića, direktora kluba i unatoč umoru i nekoliko neprospavanih noći još od velikog moskovskog finala, izdvojili dva sata za druženje sa zadarskom djecom.
 
Neki nisu bili na Stanovima gotovo 10 godina, neki nešto manje, ali emocije zbog povratka u klub gdje su napravili prve nogometne korake nitko nije mogao sakriti. Posebno kada se zna da su do prije nekoliko godina ovakve slike bile nezamislive. No, zadarska nogometna priča se u posljednjih godinu i pol dana itekako promijenila i današnji događaj je još jedna potvrda toga.
 
– Posljednji put sam tu bio kada sam igrao s Dinamom prije 10 godina i zaista je lijep osjećaj ponovno biti na Stanovima i prisjetiti se svojih nogometnih početaka. Hvala svima u klubu i ljudima koji su nas došli pozdraviti na toploj dobrodošlici. Ovo su posebni dani za sve nas i trenuci koje ćemo pamtiti cijeli život – kazao je kapetan hrvatske reprezentacije i dobitnik FIFA-ine Zlatne lopte.
 
Posebno je emotivan trenutak bio kada su Luka, Danijel, Šime i Dominik položili cvijeće i zapalili svijeće na mjesto stradavanja našeg neprežaljenog Hrvoja Ćustića. Taj trenutak tišine i molitve sve je dirnuo u srce.
 
– Uvijek mi je teško kada se toga sjetim. Hrvoje će biti u mom srcu i mislima dokle god sam živ, a majica s njegovim likom ispod moga dresa dokle god igram. On je dio mene pa tako i dio svega ovoga što smo napravili u Rusiji i želja mi je da sve generacije Zadrana pamte njegovo ime – kazao je Suba.
 
Emocije povratkom na Stanove nije krio ni najmlađi reprezentativac Dominik Livaković.
 
– Kada vidim ovaj stadion i ovu zadarsku dicu, mogu samo reći da je san jednoga dana vratiti se u ovaj klub i zaigrati ponovno na Stanovima – rekao je pričuvni vratar Vatrenih.
 
Svetko Ćustić našim je srebrnim junacima u ime kluba uručio i prigodne poklone i to dresove i šalove NK Zadra te knjigu Baština zadarskog sporta autora Drage Marića i Romana Meštrovića. Nema sumnje da će i ova prekrasna priča od Stanova do Moskve i natrag jednoga dana biti dio neke nove knjige.
 
IZVOR Nogometni klub Zadar www.nkzadar.hr