Dobro su jedrile i djevojke u 49er Fxu, Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi, bile su izvrsne druge u petom plovu, a ukupno su 23.
 
Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u jedrenju u danskom Aarhusu braća Fantela su nakon pet jedrenja na odličnom šestom mjestu klase 49er, dok Tonči Stipanović u zlatnu skupinu Lasera ulazi kao 18. 
 
Šime i Mihovil Fantela su pobijedili u četvrtom plovu kvalifikacija za 49er, što ih je diglo na šesto mjesto ukupnog poretka nakon pet od osam plovova kvalifikacija za ovu disciplinu. Peti plov nije bio dobar, tek 25. mjesto, no to su odbacili. 
 
- Odlično smo startali prvi plov, poveli smo po sredini plova i uspjeli zadržati prednost do cilja. U drugom plovu smo imali jednu tehničku grešku u manevru, ispao je Mihi konop iz ruke i to nas je puno koštalo, morali smo izbjegavati druge posade, doslovno stati na mjestu, tu nam je flota pobjegla i više ih nismo mogli uhvatiti. Gledamo svoje ciljeve, bitno je napredovati, ovo se sve normalno događa, nedostaje iskustva, ali odlično da se penjemo i da se možemo tuči s najboljima - kazao je olimpijski prvak u 470 Šime Fantela, koji je niti godinu dana nakon ulaska u novu klasu s bratom Mihovilom na pragu olimpijske vize.
 
U ovoj klasi vode Portugalci Lima/Costa.
 
Dobro su jedrile i djevojke u 49er Fxu, Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi, bile su izvrsne druge u petom plovu, a ukupno su 23., što je taman unutar onoga što ciljaju u kvalifikacijama, a to je ulazak u zlatnu finalnu skupinu. Vode Dankinje Nielsen/Olsen.
 
Laseraši su kvalifikacije završili, Tonči Stipanović upisao je danas deveto i četvrto mjesto, ukupno je 18., ali kaže da je trebalo još bolje danas. 
 
- Zaboravit ću kvalifikacije i okrenuti se finalu. Sutra je dan odmora i za početak se treba dobro odmoriti. Prvi dan finala jedrimo na najkompliciranijem polju, Stadionu, prognoza je lagan vjetar, treba taj dan što bolje iskoristiti, jer je to prilika za vratiti se u vrh - kazao je Tonči.
 
Dva šesta ulaza ugurala su u zlatnu skupinu i Filipa Jurišića, koji je na 52. mjestu. Alec Cvinar natjecanje će nastaviti u brončanoj skupini, zauzima 145. mjesto. Prvi je i dalje Novozelanđanin Sam Meech.
 
Hrvatske Radialke nisu se plasirale u zlatnu skupinu, jedrit će dalje u finalu u utješnoj srebrnoj -  Anđela de Micheli Vitturi je 72., Sandra Lulić 78., a Karla Šavar 103.
 
Prva tri plova kvalifikacija su iza daskaša. Luka Mratović je 38., a Palma Čargo 53. Broj jedan nakon prvog dana u ovim disciplinama drže Francuz Louiu Giard i Kineskinja Yunxiu Lu. Neolimpijski Formula kite jedri poseban format, šest plovova dnevno, zasad su objavljeni tek nepotpuni rezultati, Martin Dolenc je u prva tri plova bio 12., osmi i 11., i prema tim nepotpunim rezultatima je 35.
 
 Izvor HINA FOTO Reuters/Pixsell