Obranila je naslov europske prvakinje u bacanju diska u Berlinu. Ovo joj je peto uzastopno europsko zlato. Hrvatska sportska heroina se mučila, pa uništila konkurenciju. Dosad nikome nije uspjelo osvojiti pet uzastopnih europskih zlata u istoj diciplini – piše Vedran Božičević, novinar SN.
 
Nikada u povijesti atletike nitko nije osvojio pet naslova europskog prvaka u istoj pojedinačnoj disciplini. Sve do danas kada je Sandra Perković dodala još jedan veličanstveni pothvat svojoj ionako impresivnoj zbirci uspjeha. Kraljica diska stavila je još jedan dragulj na svoju krunu, nakon Barcelone, Helsinkija, Züricha i Amsterdama, uspela se na tron i u prekrasnom ambijentu Olimpijskog stadiona u Berlinu. S hicem od 67,62 metra pokorila je europsku konkurenciju, istina uz puno, puno drame, ali ništa što već nismo vidjeli.
 
Ruku na srce, drugačiji rasplet od njezina trijumfa nismo ni očekivali. Sandra je i na globalnoj razini, gdje su joj najbliže pratiteljice dvije Kubanke i Australka, ove sezone toliko jača od konkurencije, a kako tek neće biti u Europi. U Berlin je doputovala s više o šest metara boljim rezultatom od drugoplasirane na kontinentalnoj ljestvici i premda ljepota sporta leži i u iznenađenjima, Sandra takav scenarij u glavnom njemačkom gradu nije namjeravala dopustiti. Premda se dugo činilo da bismo mogli svjedočiti senzaciji… U petoj se seriji napokon dogodila toliko očekivana eksplozija. Po karakterističnom urliku nakon izbacivanja diska bilo je jasno da je stigla smjena na vrhu. Disk je odletio do 67,62, do daljine koja je za Sandrine europske suparnice ove godine samo san. Zlato je već bilo u rukama, u posljednjoj ga je seriji još trebalo staviti oko vrata.
 
FINALE U BACANJU DISKA, KONAČNI REZULTATI: 
1. Sandra Perković (Hrv) 67.62 metara
2. Nadine Müller (Njem) 63.00
3. Claudine Vita (Njem) 62.46
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 SANDRA PERKOVIĆ 'Čini mi se da sam sve naslove osvojila stresno. Za vrijeme finala mislila sam na svoju majku'
 
 Neko se vrijeme igrala sa živcima gledatelja u finalu bacanja diska na Europskom prvenstvu u Berlinu. Postala je prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih   naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini. Nakon osvajanja novog zlata Perković se ogrnula hrvatskom zastavom. Evo što je rekla u prvoj izjavi za medije nakon ovog   podviga:
 
 - Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti, stresan način, sa puno drame. Samo na EP 2014. u Zürichu nije bilo drame. Mislim da će mi na sljedećem EP biti puno lakše, jer sam sada ušla  u povijest. Za vrijeme finala mislila sam na svoju majku, koja se uvijek nervira kad me gleda na televiziji. No, ona me je iznenadila, i večeras je bila ovdje na stadionu u publici.
 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Vedran Božičević FOTO Matthias Hangst/Getty Images/Reuters