Bivši hrvatski košarkaši reprezentativac Damir Mulaomerović, koji je nakon odlaska s klupe Cibone bio cijelu sezonu bez posla, novi je izbornik reprezentacije Kosova – piše Vlado Radičević, novinar t-portala.
 
Kako piše specijalizirani košarkaši portal basketball.hr 44-godišnji Damir Mulaomerović u ponedjeljak navečer dogovorio je sve s čelnicima Košarkaškog saveza Kosova.
 
Navodno su čelnici Košarkaškog saveza Kosova taj posao prvo ponudili bivšem kapetanu Cibone Veljku Mršiću koji je nakon razlaza s Cedevitom i kratke epizode u španjolskom Bilabau trenutačno slobodan, ali nisu se uspjeli dogovoriti. Nakon što ih je Mršić odbio okrenuli su se nešto mlađem Mulaomeroviću.
 
Mulaomerović, koji već ima iskustvo kao izbornik Bosne i Hercegovine, potpisao je jednogodišnji ugovor s tamošnjim Savezom. Rođeni Tuzlak koji je kao igrač započeo u Slobodi, a potom briljirao u dresu Cibone i Zagreba prvi ispit sa Kosovom imat će u rujnu kada Kosovari igraju predkvalifikacije za Eurobasket protiv Rumunjske i Makedonije. 
 
- Sigurno je kako me ne čeka lak posao u predkvalifikacijama gdje igramo protiv dvije vrlo dobre momčadi. Pokušat ću svojom energijom i znanjem u kratko vrijeme upoznati sve igrače. Neke poznajem od ranije, a neke ću upoznati tijekom 14 dana priprema za prvi prozor predkvalifikacija. Mogu obećati kako ćemo se što bolje spremiti za te utakmice - kazao je za tportal Mulaomerović koji na otoku Hvaru broiji zadnje dana godišnjeg odmora.
 
PRENOSIMO www.tportal.hr PIŠE Vlado Radičević FOTO Sanjin Strukic/PIXSELL