Zdravku Reiću, splitskom sportskom novinaru i članu HZSN-a, HNK Hajduk je oduzeo akreditaciju za ovu sezonu, zbog članka objavljenog u Jutarnjem listu.
 
Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista i predsjednik HZSN-a Jura Ozmec odgovorili su HNK Hajduku na odluku kluba da se kolegi Zdravku Reiću oduzme klupska akreditacija:
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ODGOVOR GORANA OGURLIĆA
  
 
 
 
Poštovani,
neugodno nas je iznenadila nepotpisana informacija iz PR Departmenta Odjela za odnose s javnošću HNK Hajduk da je novinaru Jutarnjeg lista i dugogodišnjem članu Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), te doajenu hrvatskog sportskog novinarstva Zdravku Reiću, oduzeta akreditacija za utakmice HNK Hajduk u sezoni 2018/2019. Sigurni smo, kako u uredništvu Jutarnjega lista, tako i među članovima Izvršnog odbora HZSN-a, da ste spremni preispitati ovu odluku i - promijeniti ju! Posebno u situaciji u kojoj klub danas ima veće probleme od bavljenja kadrovskom politikom bilo kojeg hrvatskog glesila. Zdravko Reić cijeli svoj novinarski vijek živi uz Hajduk, prati Hajduk, piše o Hajduku i slavi Hajduk. Bez Reića ni slika o Hajduku ne bi bila bogata i razvijena u svim medijima s kojima Reić radi i u kojima surađuje. Ukoliko, pak, postoji bilo što neistinito u njegovim riječima objavljenima u Jutarnjem listu, uredništvo Jutarnjega lista spremno je vašu ispravku u cijelosti objaviti, ali ne i dopustiti da se mijenjaju novinari, posebno ne ovakvi poput Reića, zbog jednog teksta ili jedne rečenice. U konačnici, niti u obavijesti koju ste poslali u uredništvo Jutarnjeg lista nema nikakvog činjeničnog objašnjenja, već se sve svodi na rekla-kazala.
 
Ovakvom vašom odlukom šaljete pogrešnu poruku svim hrvatskim novinarima da se o sportu ili nogometu smije pisati samo onako kako u upravama klubova misle da treba, a da novinari nemaju prava misliti drukčije ili - griješiti? 
 
Jutarnji list spreman se ispričati, ako je pogrešaka bilo, no i dalje inzistirati na tome da Zdravko Reić bude novinar koji će za Jutarnji list ubuduće izvještavati i pisati o HNK Hajduk.
 
Zatreba li, HZSN je spreman u svakom trenutku posredovati u ovoj neugodnoj situaciji, kako bi se stvar što prije raščistila.
 
Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista i Jura Ozmec, predsjednik HZSN-a
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ODLUKA HNK HAJDUK    
 
 
 
Poštovana/i,
ovim putem Vas obavještavamo da je HNK Hajduk š.d.d. Split (u daljnjem tekstu: Klub) uslijed jučerašnjeg iznošenja potpuno neistinitih i netočnih informacija od strane gospodina Zdravka Reića u Jutarnjem listu, prisiljen istom gospodinu s današnjim danom poništiti akreditaciju koja je izdana od strane Kluba za sezonu 2018/2019. Jučerašnji članak samo je nastavak tendencioznih napisa koje g. Reić već duže vrijeme iznosi u svojim tekstovima prema HNK Hajduk.
 
Slijedom navedenog, g. Zdravko Reić od današnjeg dana do daljnjeg nema pristup novinarskoj loži niti novinarskom salonu Kluba s tim da posebno naglašavamo da je Jutarnji list slobodan predložiti bilo kojeg drugog novinara za akreditaciju u ovoj sezoni ako to smatram potrebnim. Na ovaj način Klub jasno želi naglasiti nultu toleranciju na maliciozno iznošenje neprovjerenih neistina kojima se u javnosti želi stvoriti negativna percepcija Kluba iz razloga koji su poznati samo pojedincima koji iznose takve neistinite informacije.
 
Srdačan pozdrav,
 
Odjel za odnose s javnošću PR Department HNK Hajduk š.d.d.