U organizaciji grupe splitskih sportskih novinara, HNK Hajduka i Crvenog križa na Poljudu je održana 7. po redu akcija darivanja krvi – piše Tomislav Gabelić, novinar 24 sata.
 
Akciju  dobrovoljnog darivanja krvi došli su  podržati brojni sportaši, među njima i Hajdukovi prvotimci Josip Juranović, Josip Posavec i Ante Palaversa te trener Željko Kopić.  
 
- Ovo je hvale vrijedna i plemenita akcija sportskih novinara, svi smo se uključili, igrači i stručni stožer. Ovo je prvi put da sam sudjelovao u ovoj akciji, ali i inače sam darivatelj krvi. U konačnici spašavamo ljudske živote i potrebno je da se svi stavimo na dispoziciju – kazao je Željko Kopić.
 
Na akciju se odazvalo sedamdesetak osoba, ukupno je njih 45 pristupilo davanju, a na koncu su skupljene 33 doze krvi. Razlika u broju je zbog toga što su neki u startu odbijeni zato što su unutar 28 dana boravili u inozemstvu, ili unutar zadnjih tjedan dana na području tri istočne hrvatske županije u kojima se pojavio virus ''Zapadnog Nila'', a neki su odbijeni zbog zdravstvenih razloga.
 
Jedan od onih koji je dao krv bio je i legendarni igrač Hajduka Zlatko Vujović
 
- Nisam redoviti davatelj ali čim sam vidio u medijima da je organizirana akcija, odmah sam došao. Da se malo našalim, Hajduku treba svježa krv za ove tri utakmice prije nego dođe Dinamo pa sam došao u pomoć - kazao je Vujović.
 
Uspjehu akcije pridonosi i činjenica da je veliki broj davatelja prvi put dao krv, a organizatori su ih darivali posebnim poklonima za uspomenu na prvo davanje. Najsretniji je na koncu bio Ivan Civadelić iz Segeta koji je nakon završetka akcije slučajnim odabirom izvučen i na poklon je dobio originalni dres Hajduka.  
 
- Dres je mali ali obradovat će nekoga. Hvala vam što ste organizirali akciju i vidimo se dogodine, a Hajduku želim više sreće u nastavku sezone – kazao je Civadelić.
 
 PRENOSIMO 24 sata TEKST i FOTO Tomislav Gabelić