Poštovane kolegice, kolege, urednici, glavni urednici,
 
dopustite mi da vas sve zajedno podsjetim da 17. rujna istječe rok prijava za AIPS-ovu Nagradu sportskim novinarima. U 8 kategorija do sad se prijavilo više od 300 novinara, fotoreportera i medijskih ljudi iz gotovo 100 zemalja, koji smatraju da su zaslužili ne samo nagradu, ne samo priznanje struke, nego i bogat novčani ček za to.
 
No, iz Hrvatske se javio samo jedan jedini kandidat?
 
Smatram da smo ove godine, kad je Hrvatska doživjela prekrasno sportsko ljeto, prepuno sportskih uspjeha, baš mi hrvatski sportski novinari ti o čijim bi se radovima trebalo diskutirati i koji bi trebali biti prisutni u konkurenciji.
 
Neću ovdje ponovo objašnjavati pravila, kategorije ili napominjati da inicijalno svoje radove možete slati i na hrvatskom jeziku (uz dokaz da su objavljeni), sve postoji na www.aipsawards.com pa onda i na www.aipsmedia.com te na www.hzsn.hr Poslali smo dovoljno podsjetnika u prošlih nekoliko mjeseci i ovaj je htio ja to ili ne - posljednji podsjetnik. Vjerujem da postoje radovi, tekstovi, fotografije, video uradci,  blogovi, albumi…. nešto što je dovoljno dobro da bude u konkurenciji za AIPS Nagradu za sportsko novinarstvo. Prvu koju organizira samostalno Svjetska udruga sportskih novinara (AIPS), čiji će vrhunac biti 21. siječnja iduće godine u Lausanni, uz izravni TV prijenos širom svijeta!
 
Provjerite svoje medije, svoje kolegice i kolege, podsjetite se SP u nogometu, vaterpola, košarke…čega god hoćete, pošaljite svoje fotografije…sudjelujte!
 
Hvala vam na tome, jer siguran sam da Hrvatska ima “konja za utrku”… ujedno molim da ovaj “glas” proširite i dalje, jer ne vjerujem da Hrvatska nema sposobne i kvalitetne sportske uratke koji mogu konkurirati za najveću, svjetsku nagradu!
 
Srdačno vas sve pozdravljam.