Od Pekinga do Changwona ova 36-godišnja Riječanka osvojila je ukupno devet medalja na velikim natjecanjima. Ovo joj je tek druga na Svjetskom prvenstvu – piše Damir Mrvec, novinar VL.
 
Snježana Pejčić, deset godina nakon što je osvojila broncu na Olimpijskim igrama u Pekingu, i dalje je u vrhu ženskog svjetskog streljaštva. U Južnoj Koreji osvojila je brončanu medalju u gađanju MK puškom 3x40 metaka i tako osvojila svoju četvrtu normu za Igre u Tokiju 2020. godine. Od Pekinga do Changwona ova 36-godišnja Riječanka osvojila je ukupno devet medalja na velikim natjecanjima. Ovo joj je tek druga na Svjetskom prvenstvu. 
 
GORŠA JE BODRIO 
 
U istoj disciplini bila je srebrna u Granadi 2014. godine. Osim bronce s Igara, ima još tri zlatne i tri srebrne s europskih prvenstava. 
 
– Izgleda da je ovaj južnokorejski grad prilično sretan za mene. U istoj streljani 2015. godine osvojila sam Svjetski kup u trostavu, i to s novim svjetskim rekordom – 463 krugova – istaknula je Pejčić.
 
Do bronce je došla na ništa manje dramatičan način nego dan prije Petar Gorša. U kvalifikacijama je bila četvrta. U finalnom meču, nakon prvih 15 hitaca u klečećem položaju, Pejčić je sa 150,7 krugova bila na šestom mjestu. S najboljim rezultatom u 15 hitaca ležeći (156,7) Snježana se probila na četvrto mjesto na kojem se držala i nakon prvih deset hitaca u stojećem položaju. Svaki sljedeći hitac bio je eliminacijski. U 43. finalnom hicu Britanka McIntosh pogodila je samo 8,1 pa je Snježaninih 9,9 bilo i više nego dovoljno za brončano odličje. U sljedećoj seriji Pejčić je pogodila 10,3, ali drugoplasirana je Njemica Straub imala prednost od 3,4 kruga tako da je Riječanki bila neuhvatljiva.
 
– Kad se sjetim Igara u Riju i onih suza zbog propuštene prilike za medalju, umalo da sam odustala od streljaštva. Srećom, nisam. Nakon ove medalje porasli su motivi za Tokio – rekla je najuspješnija hrvatska streljačica. 
 
ZELJKOVIĆ NA 51. MJESTU 
 
Druga hrvatska predstavnica u kvalifikacijama bila je Marta Zeljković, koja je s 1152 kruga završila na 51. mjestu u konkurenciji 60 natjecateljica. 
 
Vlatka Pervan bila je jedina hrvatska predstavnica u gađanju pištoljem, disciplina 25 m, a natjecanje je završila s pogođenih 575 krugova što joj je bilo dovoljno za osvajanje 44. mjesta u konkurenciji 81 natjecateljice. Još jedan lijep uspjeh našeg streljaštva. 
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Damir Mrvec FOTO/arhiva VL