AIPS je odlučio dati dodatnih 5 dana svima vama koji još promišljate biste li poslali svoju fotografiju, tekst, možda audio ili video portret sportaša u svjetsku konkurenciju sportskih novinara, za AIPS Nagradu.
 
U 8 kategorija (foto portfolio i akcija, pisana kolumna i priča iz sportskog života, video dokumentarac i portret sportaša, audio uradak i weblog) je do sad prijavljeno znatno preko 800 radova, a samo 2 iz Hrvatske? Proširite glas u redakcijama, među kolegicama i kolegama, možda ne znaju svi...
 
Siguran sam da u ovih 5 dana možete obogatiti svijet sportskoga novinarstva prijavom, pa makar svoj uradak poslali i na hrvatskome jeziku. Ako ne stignete prevesti na engleski, učinit će to za vas Hrvatski zbor sportskih novinara naknadno, ali se prijaviti morate sami, na www.aipsawards.com najkasnije do subote, 22.rujna u 18:00 sati po hrvatskom vremenu.
 
Već sam jednom napisao - pa zar u zemlji svjetskih doprvaka u nogometu, svjetskih i europskih prvaka u veslanju, jedrenju i atletici, u zemlji s uspješnim mladim košarkašima, strijelcima, džudokama itd., u zemlji s tako dobrim vaterpolistima i rukometašima i u zemlji s tako dobrim sportom ukupno gledano nemamo i dobre i za nagrade spremne sportske novinare?
 
Imamo, samo vas treba podsjetiti, probuditi i uputiti vas da se vi ili vaši kolegice i kolege jave. Do subote, 22.rujna, do 18:00 sati. Nakon toga više se nećete moći javiti, to znam sigurno.
 
Bilo bi lijepo u Lausanni, 21.siječnja 2019., u izravnom TV prijenosu za cijeli svijet koji će osigurati SPTV za Hrvatsku, vidjeti i nekoga iz Hrvatske na postolju kako dobiva AIPS Nagradu za sportsko novinarstvo!
 
JURA OZMEC 
predsjednik/president
Hrvatski zbor sportskih novinara
Croatian Sports Journalists Association