Matjaž Kek više nije trener HNK Rijeke nakon što je dao otkaz odmah poslije poraza u 10. kolu HNL-a od Gorice (1-2), čime je riječki klub već šest utakmica zaredom bez prvenstvene pobjede.
 
- Nakon utakmice sam se čuo s predsjednikom kluba Damirom Miškovićem i od ovoga trenutka ja više nisam trener Rijeke. Osjećam se odgovornim za rezultate i potrebne su promjene. Rijeka će uvijek ostati moj klub i hvala svima na podršci - kazao je 57-godišnji Slovenac na konferenciji za novinare u Velikoj Gorici.
 
Kek je u Rijeci od veljače 2013. godine, a lani je produžio ugovor do lipnja 2020. godine. Ostat će upamćen kao trener koji je Rijeci prije dvije godine donio prvi naslov prvaka, a ima i dva osvojena trofeja u nacionalnom Kupu. Nakon utakmice pripadnici Armade stali su na stranu Matjaža Keka koji su mu prišli nakon utakmice i zagrlili ga.
 
RIJEKA KREĆE U POTRAGU ZA NOVIM TRENEROM
 
Neki obrat u kojem bi Damir Mišković uspio uvjeriti Matjaža Keka da nastavi svoj put u ovom se trenutku ne čini suviše realnom opcijom zbog čega su na Rujevici već krenuli u potragu za Kekovim nasljednikom. Da u završnici prošle sezone nije preuzeo Dinamo kandidat broj jedan, bez trunka sumnje, bio bi Nenad Bjelica. Odnos njega i Miškovića poznat je još iz zajedničkih dana u Speziji, no Rijeka taj adut danas više nema u rukavu. 
 
Koga onda ima a da može odgovoriti aktualnim klupskim ambicijama? Hoće li Rijeka tražiti domaće rješenje ili stranca, može li netko iz aktualnog stožera biti unaprijeđen na trenersku funkciju? Sve su to pitanja kojima se u ovom trenutku još ne nazire odgovor (sinoć se nitko iz klupskog vodstva još nije oglasio). Od domaćih trenerskih imena kandidati bi, zbog svog trenerskog CV-ja, mogli biti Tudor i Jurčević, možda i Tomić iz Lokomotive, a neće biti iznenađenje ni ako se Rijeka okrene nekoj od internih opcija.
 
Dosadašnji Kekov pomoćnik Vjeko Miletić u toj bi varijanti trebao biti prva opcija, riječ je o čovjeku koji je od prvog dana desna ruka slovenskog stratega i kojem bi ovo mogla biti prava prilika za okušati se u ulozi glavnog trenera. Uz Miletića, odluče li se na interno rješenje, na Rujevici će sigurno u obzir uzeti i Renata Pilipovića, nekadašnjeg prvotimca a danas trenera juniorske momčadi, čije trenerske kvalitete Mišković sigurno cijeni.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Mateo Sučić FOTO Damir Krajač/CROPIX