Francuski su mediji s dozom razočaranja i ironije prenijeli vijest o njihovu bolnom porazu protiv hrvatske teniske reprezentacije u finalu Davis Cupa.
 
Tako recimo L'Equipe donosi naslov o 'Crnom petku za Bluese'. Navode i da je Tsonga živio za ovo finale te da se puna dva mjeseca pripremao za ovaj meč, no Čilić je brzo ugasio sve nade uvjerljivom pobjedom u tri seta. Pune 24 minute trebale su Francuzu da izbori jedan poen što su nazvali 'očajnim' i 'vrlo frustrirajućim'.
 
Naglašavaju i sjajnu Čilićevu igru u kojoj mu naš tenisač nijednom nije dopustio preokret u krucijalnim trenucima.
 
Le Parisien u naslovu naglasak stavlja na Chardyjevu igru te da francuski tenisač 'nije očekivao ovolike tenzije'. Chardy je popustio pod pritiskom, dok se naš Borna pokazao kao mnogo kvalitetniji igrač. Nadaju se da će u subotu i nedjelju biti više sreće te da će u ovoj bezizlaznoj situaciji uspjeti izboriti koji bod i priliku za preokret.
 
Chardy sumira cijelu svoju igru jednostavnom rečenicom: "Borna je bio bolji od mene."
 
Le Monde u opširnoj analizi naglašava pretjeranu samouvjerenost francuskog izbornika Yannicka Noaha koji je unaprijed uknjižio dva boda, da bi već nakon prvoga dana praktički morao priznati poraz. Noah je također računao na to da Francuzima bolje 'leži' igranje na zemljanoj podlozi, no hrvatski su tenisači sve statističke procjene preokrenuli u svoju korist te već u prvome danu poveli s velikih 2:0.
 
U subotu je u 14 sati na rasporedu igra parova između jednog od najjačih svjetskih parova Herberta i Mahuta, ali nema sumnje da će i naši Pavić i Dodig imati što za reći.
 
 IZVOR Sportske novosti FOTO/ REUTERS Christian Hartmann