Započeo je postupak brojčanog akreditiranja novinara i fotografa za Olimpijske igre u Tokiju koje će se održati od 24.7. do 9.8.2020. godine.
 
 Odgovoran i ovlašten za dodjelu akreditacija hrvatskim predstavnicima medija (tiskanih, elektronskih) te fotografima je HOO, koji taj postupak provodi u suradnji s Hrvatskim zborom sportskih novinara (HZSN).
 
- Molimo vas da nam se javite do 11. siječnja 2019. ako s vaše strane postoji interes za izvještavanje s OI Tokio 2020., kako bismo na vrijeme prikupili potrebne podatke i unijeli ih u akreditacijski sustav. U tom prvom koraku nećete navesti ime osobe koja će izvještavati s Igara, već samo općenite podatke o vašoj medijskoj kući te kontakt osobu – poručuje Stručna suradnica za komunikacije HOO-a Manuela Sentđerđi Čorković.
 
Poimenično akreditiranje slijedi u listopadu 2019. godine. Napominjem kako odustajanje od akreditacije u bilo kojoj fazi neće imati nikakve posljedice. No, u slučaju da se propustite akreditirati u zadanim rokovima, kasnije to više neće biti moguće.
 
Za sva dodatna pitanja slobodno kontaktirajte e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 
HOO/HZSN