Fotografija “Vrsaljko spava”  fotoreportera i službenog fotografa HNS-a Drage Sopte ušla je među 20 najboljih fotografija na natječaju AIPS Sport Media Awards u konkurenciji više od 300 fotografija iz cijeloga svijeta.
 
Uspjeh je tim veći kad se zna da su svi radovi prošli 3 razine prosuđivanja, a suci su bili profesionalni novinari i fortoreporteri iz više od 40 zemalja. Inače, među 8 kategorija Nagrade za najbolje sportske novinare bilo je 8 hrvatskih radova, no Sopta je jedini ušao među 20.
 
Zanimljivo, najviše fotografija poslanih na natječaj bilo je sa SP u nogometu u Rusiji (a među njima najviše opet s finalne utakmice), i sa SP u plivačkim sportovima iz Budimpešte.
 
Nagrade najboljima će biti dodijeljene na posebnoj svečanosti uoči 82. Kongresa AIPS-a, koji će se održati od 21. do 24.  siječnja 2019. godine u Lausanni (Švicarska).
 
Drago Sopta je član HZSN-a i dobitnik Priznanja za fotoreporterski rad 2002. i 2008. godine. Počeo na televiziji kao snimatelj, montažer a ponekad i redatelj ... Kao fotoreporter od prvog dana u Jutarnjem Listu, a danas službeni fotograf Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). I sve to uvijek uz sport.
 
 Glasajte za najbolje sportaše u anketi AIPS-a
 
Svi članovi AIPS-a imaju obavezu glasati za najbolje svjetske sportaše u anketi AIPS-a 
 
 HZSN