Splitski sportski novinari organizirali su humanitarnu akciju za pomoć štićenicima udruge MoSt i za korisnike socijalne samoposluge. Očekuje se da će se nadmašiti prošlogodišnja donacija od 80 tisuća kuna.
 
Na Poljudu su splitski sportski novinari "4N" u suradnji sa splitskim klubovima i sportašima uručili vrijednu humanitarnu organizacijama MoSt koja skrbi o splitskim beskućnicima i socijalnoj samoposluzi.
 
Sedma je ovo po redu akcija koju organiziraju splitski sportski novinari i svaka dosadašnja akcija bila je rekordna pa se tako očekuje da i ova nadmaši donaciju od prošlogodišnjih 80 tisuća kuna.
 
- Mi igrači Hajduka uvijek se odazivamo humanitarnim akcijama, pa tako smo sedmi put donirali hranu i higijenske potrepštine za splitske beskućnike. Drago nam je da su se akciji odazvala i šestorica naših bivših kapetana Mario Maloča, Goran Milović, Lovre Kalinić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić i Zoran Nižić čime su potvrdili da svojim odlaskom nisu zaboravili sredinu iz koje dolaze. Na nama je da ovu lijepu priču uz pomoć splitskih sportskih novinara nastavimo i dalje - kazao je kapetan Hajduka Josip Juranović.
 
Donirana hrana bit će upotrjebljena za pomoć štićenicima udruge MoSt kojih je 40-ak i za oko 120 korisnika socijalne samoposluge.
 
- Koliko je ova donacija značajna najbolje svjedoči podatak da će nam ona potrajati god do ljeta. Hvala svima još jednom. Splitski novinari i sportaši pokazali su veliko srce i ovaj put - kazao je ispred udruge MoSt Dado Lelas.
 
U ime grupe splitskih sportskih novinara Tomislav Gabelić je zahvalio klubovima, sportašima, te sponzorima akcije koji su osigurali ovu vrijednu donaciju.
 
- Dok smo kolege Bernard Jurišić, Marin Maljković, Blaž Duplančić i ja u mogućnosti potrudit ćemo se svake godine organiziramo akciju jer se ne mirimo s činjenicom da u 21. stoljeću u našem gradu ima gladnih ljudi - rekao je novinar Tomo Gabelić.
 
U akciji su sudjelovali: Hajduk, TK Marjan, KK i ŽKK Split, KBK Ameno, GK Split 1700, Četiri kafića, Klub splitskih olimpijaca, JK Mornar, VK Jadran, VK Bura, TK Zmajevo oko, PK Sedmi vjetar, ST Kwan, CAF, HS tajlandskog boksa, ŽNK Marjan, NK Adriatic, tvrtke Tommy i Pivac, te pojedinci Mario Maloča, Lovre Kalinić, Goran Milović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Nikola Vujčić, Antonio Plazibat, Rada Ignjatić....
 
Izvor 24sata www.24sata.hr