Zahvaljujući sedmome mjestu Istoka Rodeša, 15. mjestu Mateja Vidovića i 20. poziciji Eliasa Kolege na desetom izdanju sljemenskog slaloma na Crvenom spustu, hrvatsko skijanje prvi je put imalo trojicu slalomaša među osvajačima bodova u Svjetskom kupu.
 
Rodeš: Gledat ćete nas u narednih deset godina
 
- Jako smo sretni da imamo tri momka u 30, vjerujem da ćemo uskoro imati i četiri. Bilo je pitanje vremena kad će se ovo dogoditi i iznimno mi je drago da se ovo dogodilo baš na Sljemenu - prokomentirao je Ivica Kostelić u studiju HRT-a.
 
Istaknuo je kako svi mogu biti zadovoljni, iako ima još prostora za napredak. 
 
- Neću reći da ove postave nisu odgovarale našim momcima koji bolje skijaju u kompliciranijim postavama, ali i danas su bili dobri u jednostavnima. Kad se gleda sa strane, svi su skijali dobro i rezultati su takvi pa moramo biti zadovoljni -  dodao je Kostelić. 
 
Rasplet sljemenske utrke pratilo 10 tisuća gledatelja
 
- Još se malo tresem, srce mi lupa i puls mi je visok zbog naših dečki. Ovo je točka na i, rezultat kvalitetnog i upornog rada - rekao je direktor organizacijskog odbora utrke Vedran Pavlek istaknuvši kako je domaća publika odigrala važnu ulogu u uspjehu naših skijaša. 
 
- Vjerujem da su lijepe skijaške godine pred nama - zaključio je Pavlek.
 
Izvor HRT